Πασχαλινά κουλούρια

Τα πασχαλινά κουλούρια έχουν την τιμητική τους το φετινό Πάσχα, όπως κάθε χρόνο άλλωστε και μπαίνουμε στην κουζίνα για να δημιουργήσουμε μια πολύ εύκολη συνταγή η οποία θα ενθουσιάσει τους πάντες.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι γυναίκες και οι άνδρες που τους αρέσει η μαγειρική και η δημιουργία, επιλέγουν να φτιάξουν κουλούρια τα οποία είναι ιδανικά για τις γιορτές ενώ και οι φούρνοι γεμίζουν με λαχταριστά εδέσματα τα οποία μοσχομυρίζουν.

Τα κουλούρια όπως είναι και το τσουρέκι είναι δυο γλυκά τα οποία επιλέγουμε να δημιουργήσουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών και οι μυρωδιές τους πάντα μας θυμίζουν τις εποχές που ήμασταν παιδιά!

Έτσι, λοιπόν, προετοιμαζόμαστε για δημιουργίες και μπαίνουν στην κουζίνα για να δημιουργήσουμε τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλούρια!

Τι θα χρειαστείς 

  • 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι στυμμένο χυμό πορτοκάλι τον οποίο πρώτα θα σουρώσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε ένα μπολ χτυπάς το λάδι με τη ζάχαρη για να αφρατέψει το μείγμα σου. Προσθέτεις -34 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις τη βανίλια και 2-3 κουταλιές αλεύρι
  • Ρίχνεις το μισό του ποτηριού με τον χυμό στο μείγμα και χτυπάς με μια κουτάλα
  • Στο υπόλοιπο μισό του χυμού ρίχνεις τη σόδα ενώ το έχει πάνω από το μείγμα γιατί θα αφρίσει
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα ταψί απλώνεις λαδόκολλα
  • Πλάθεις τα κουλουράκια σου στο σχήμα που θέλεις! Μπορείς να κάνεις πλεξούδες, στρογγυλά ή μακρόστενα
  • Σε ένα μπολ χτυπάς τους κρόκους και με ένα πινέλο απλώνεις πάνω στα κουλούρια
  • Προθερμαίνεις το φούρνο σου στις 180 βαθμούς
  • Βάζεις τα κουλούρια στο φούρνο για 15 -25 λεπτά και τα αφήνεις να ροδίσουν

Tσέκαρε και αυτά: