Περίεργα σπίτια

Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά περίεργα σπίτια τα οποία έχουν δημιουργηθεί από αρχιτέκτονες που έχουν συγκεκριμένα πράγματα και μοτίβα στο μυαλό τους!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το Kellogg Doolittle Residence είναι μια έπαυλη η οποία βρίσκεται στην έρημο της Καλιφόρνια, στην Αμερική και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Kendrick Bangs Kellogg για το ζευγάρι Beverly και Jay Doolittle το 1988. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2014 και από τότε προκαλει το ενδιαφέρον όσων αγαπού την αρχιτεκτονική και τις ιδιαίτερες κατασκευές.

Η οικία είναι ένα από τα πιο δραματικά παραδείγματα της οργανικής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται απέναντι από το Joshua Tree National Park. Το εσωτερικό της δεν αποτελείται από πολλούς τοίχους και έτσι ο αρχιτέκτονας μπορούσε να βάλει συγκεκριμένα όρια ανάμεσα στους χώρους μέσα στο σπίτι.

Το σπίτι αποτελείται από δυο κτίρια! Το κεντρικό σπίτι το οποίο είναι ανυψωμένο στους βράχους και ένα μικρότερο διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται στο ύψος του δρόμου! Οι κατασκευές έχουν χωριστεί ένα μονοπάτι και είναι πολύ δύσκολο να μετρηθούν στο σύνολο τους τα τετραγωνικά μέτρα.

Ο John Vugrin ανέλαβε το 1991 τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου και έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά από την φύση και σε ιδιαίτερες μορφές.

Θα μπορούσε να μένει ο Iron Man σε αυτό το σπίτι!

Τσέκαρε και αυτά: