Πέτρος Ίμβριος

Ο Πέτρος Ίμβριος είναι λαϊκός τραγουδιστής που έχει αφήσει το δικό του διαχρονικό αποτύπωμα στις πίστες της Αθήνας. Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Η αγάπη του για την μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία και στα 12 του χρόνια, έμαθε ακορντεόν. Στα 15 του ιδρύει το πρώτο του συγκρότημα με το όνομα «Γαλήνη» στο οποίο παίζει keyboards και τραγουδάει, αλλά δεν αμελεί ταυτόχρονα και την εκπαίδευσή του.

Στα 18 του, τελειώνοντας το Ελληνικό Λύκειο Στουτγάρδης, δίνει εξετάσεις και εισάγεται στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής, στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, φοιτά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής και τζαζ αρμονίας τραγουδιού.

 

Την ίδια περίοδο περίπου ξεκινάει και τις εμφανίσεις του στην Θεσσαλονίκη και η πορεία προς την επιτυχία, ήταν μονόδρομος! Το 1996 υπογράφει με τη δισκογραφική εταιρία BMG και κυκλοφορεί την πρώτο του CD με τίτλο “Ανατολικά φυσάει”.

Την ίδια χρονιά ο Πέτρος Ίμβριος μετακομίζει στην Αθήνα, όπου και μένει μέχρι σήμερα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι: Τόλης Βοσκόπουλος, Γλυκερία, Βασίλης Καρράς, Πασχάλης Τερζής, Λευτέρης Πανταζής, Άννα Βίσση, Νίκος Καρβέλας, κ.ά.

Τα τραγούδια του, τραγουδιούνται ασταμάτητα μέχρι και σήμερα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του να είναι τα: “Πρόσεχε τι κάνεις”, “Πάθη του Χριστού”, το “Χειροκροτήστε την”, αλλά και το “Αλίμονο”.

Έχει κάνει τρεις γάμους και έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Ο πρώτος του γάμος ήταν με τη Ναταλία Γερμανού και διήρκησε πέντε χρόνια (1998-2003). Κουμπάρα ήταν η Άννα Βίσση.

Το Δεκέμβριο του 2007 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τη δεύτερη σύζυγο του, Έλενα Ζαφειροπούλου. Απέκτησαν δύο κόρες, τη Χρυσάνα (γενν. 26 Απριλίου 2008) και τη Ράνια. Τον Ιούνιο του 2011 παντρεύτηκαν και με θρησκευτικό γάμο, έχοντας για κουμπάρο τον ηθοποιό Τόνυ Δημητρίου, αλλά τελικά χώρισαν το 2014.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2020 παντρεύτηκε τη τρίτη του σύζυγο, Συράν Λελούδα, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Παναγιώτη (γενν. 13 Φεβρουαρίου 2021).

Τσέκαρε κι αυτά: