Πλυντήριο ρούχων

Παρ’ όλο που μπορεί να είσαι ειδικός στην καθαριότητα και να τα έχεις όλα στην εντέλεια, υπάρχει μία μεγάλη περίπτωση να ξεχνάς ένα αντικείμενο, και αυτό είναι το πλυντήριο ρούχων.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Το πλυντήριο ρούχων είναι ένα αντικείμενο που πολλοί σκέφτονται ότι δεν χρειάζεται πλύσιμο, αφού η δουλειά του είναι να πλένει, και ίσως να μην το έχουν καθαρίσει ποτέ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όλα τα αντικείμενα, κάποια πιο συχνά κάποια πιο σπάνια, χρειάζονται καθάρισμα, όμως δεν είναι σε όλα εύκολο να καταλάβεις πότε είναι η ώρα τους.

Στο πλυντήριο ρούχων μπορείς να καταλάβεις αν θέλει καθάρισμα ή όχι με έναν τρόπο, και αυτός είναι η μυρωδιά. Πρέπει δηλαδή να μυρίσεις το εσωτερικό του πλυντηρίου. Αν μυρίζει ευχάριστα, τότε τα λάστιχα που μαζεύουν βρωμιές από τα ρούχα που πλένονται, δεν χρειάζονται καθαρισμό. Αν όμως ισχύει το αντίθετο πρέπει να αναλάβεις δράση.

Πώς να καθαρίσεις το πλυντήριο ρούχων:

Για να καθαρίσεις το πλυντήριο πάρε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι και ρίξε λίγη χλωρίνη και αρκετό νερό. Ανακάτεψε καλά και ψέκασε τα λάστιχα. Για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, πάρε ένα πανί, ρίξε πάνω του το μείγμα και ξεκίνα να καθαρίζεις τα λάστιχα.

Σημειώνεται ότι, καλό είναι μετά από κάθε πλύση να αφήνεις την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για να παίρνει τον αέρα που χρειάζεται.

Τσέκαρε και αυτά:

Beauty tips: Οι κανόνες που ακολουθούν πιστά οι Γαλλίδες

Περπάτημα: Πόσα βήματα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου