Πόνοι περιόδου

Για πολλές γυναίκες οι πόνοι περιόδου είναι αφόρητοι και δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Τα συμπτώματα της έμμηνου ρύσης δεν αφορούν μόνο την κοιλιακή χώρα, αλλά επηρεάζουν κι άλλα μέρη του σώματος και την ψυχολογία.

Για παράδειγμα οι πόνοι στην μέση, την πλάτη, τον αυχένα, οι κράμπες είναι συχνά φαινόμενα, όπως επίσης η κακή ψυχολογία, η μελαγχολία, η ευερεθιστότητα και άλλα.

Τα παυσίπονα σίγουρα βοηθάνε πάρα πολύ, όμως υπάρχουν και φυσικοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν.

Πόνοι περιόδου – Πώς να τους αντιμετωπίσετε φυσικά

Γυμναστική

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να σηκωθείς από το κρεβάτι, η γυμναστική μπορεί να κάνει “θαύματα” αυτές τις δύσκολες μέρες.

Η yoga βοηθάει πάρα πολύ στους πόνους λόγω του stretching της πλάτης, με το οποίο ανακουφίζονται οι σφιγμένοι μύες.

Η αεροβική γυμναστική, όπως το τρέξιμο ή και το απλό περπάτημα, τονώνουν ολόκληρο το μυικό σύστημα, με αποτέλεσμα να ανακουφίζει τους πόνους και τις κράμπες.

Ζεστό μπάνιο

Ακόμα και τη γυμναστική ένα χαλαρωτικό και ζεστό μπάνιο είναι ό,τι πρέπει, καθώς χαλαρώνει τους μυς και συνεισφέρει και στην ψυχολογία. Επιπλέον, μετά το μπάνιο σας μπορείτε να βάλετε θερμοφόρα στην κοιλιακή χώρα για μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Σωστή Διατροφή

Το να αποφύγει μία γυναίκα τη ζάχαρη και τους κακούς υδατάνθρακες είναι μία πολύ καλή κίνηση για τις δύσκολες αυτές μέρες. Μερικές από τις τροφές που μπορείτε να τρώτε και να σας βοηθήσουν είναι καστανό ρύζι, οι μπανάνες, τα καρύδια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα λιπαρά ψάρια, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, όπως επίσης και μαύρη σοκολάτα.

Τσέκαρε και αυτά:

Συνταγή για ζυμαρικά φούρνου: Εύκολη και γρήγορη 

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ζορίστηκα τελευταία αλλά τώρα είμαι καλά