Πρήξιμο πρόσωπο

Αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός παράγοντας, το πρήξιμο στο πρόσωπο μπορεί να προκληθεί από πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως για παράδειγμα, τις τροφές που καταναλώνουμε, την έλλειψη ύπνου, το αλκοόλ, το στρες, τις αλλεργίες αλλά και την ανεπαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Συνήθως, το πρόβλημα εντοπίζεται συχνότερα στην αφυδάτωση και την επακόλουθη κατακράτηση υγρών.

Οι τρόποι να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο

Μασάζ

Πέρα από την χαλάρωση που θα σου δώσει το μασάζ βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να ξεπρήζεται το πρόσωπο. Μπορείτε να πάτε σε έναν επαγγελματία, ή να το κάνετε μόνοι σπίτι, με κυκλικές κινήσεις με τις άκρες των δακτύλων. Να δώσετε έμφαση στο σαγόνι, στην περιοχή γύρω από τα μάτια και σε αυτήν πίσω και μπροστά από τα αυτιά.

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Είναι λογικό να υπάρχει κατακράτηση υγρών τη νύχτα, όμως αν ξυπνάτε συνεχώς με πολύ πρησμένο πρόσωπο, τότε πρέπει να αλλάξετε στάση ύπνου. Προσπαθήστε να μην κοιμάστε μπρούμυτα.

Δοκιμάστε το gua sha

Ένα από τα καλύτερα beauty εργαλεία για το πρησμένο πρόσωπο είναι το gua sha, με το οποίο κάνεις μασάζ. Με ανοδικές κινήσεις, σε καθημερινή βάση, θα δείτε αποτελέσματα καθώς ρυθμίζει την ένταση των μυών, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει το οξυγόνο στην περιοχή.

Κρυοθεραπεία

Μία πάρα πολύ εύκολη λύση είναι με παγάκια. Συγκεκριμένα σε μία μικρή λεκάνη προσθέστε πολλά παγάκια, κρύο νερό και παγωμένες φλούδες αγγουριού και βουτήξτε μέσα το πρόσωπό σας, για όσο μπορείτε. Το αποτέλεσμα δεν θα το δείτε μόνο στο πρήξιμο αλλά θα κάνει το έρμα να δείχνει πιο φρέσκο και λαμπερό.

Ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση είναι το κυριότερο πράγμα στο skincare. Αν δεν πίνετε νερό και δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα, τότε το δέρμα θα είναι πάντα ταλαιπωρημένο, θαμπό και επιρρεπές σε δερματικά προβλήματα και ακμή.

Τσέκαρε και αυτό:

Μέγκαν Μαρκλ: Ότι “χρησιμοποιεί” τον πρίγκιπα Χάρι αναφέρουν

Σκύλος κατεβαίνει τις σκάλες σαν λαγουδάκι