Πρωτοχρονιά

Την Πρωτοχρονιά μπορείς να επισκεφτείς πολλούς προορισμούς στην Ελλάδα για να ξεσκάσεις για λίγες μέρες και να ξεκινήσει ο νέος χρόνος με ταξίδια! Τι πιο όμορφο;

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τα Τρίκαλα είναι ένας υπέροχος προορισμός και τριγύρω υπάρχουν χωριά τα οποία αξίζουν την προσοχή σου. Ένα από αυτά είναι το Νεραϊδοχώρι το οποίο χτισμένο στα 1.140 υψόμετρο στις πλαγιές του Κοζιάκα. Είναι ένας ορεινός οικισμός της Πύλης Τρικάλων και βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Zarkada (@eleni_zarkada)

Στο χωριό θα βρεις πολύ όμορφα καταλύματα και πολύ όμορφα ταβερνάκια για να φας και να απολαύσεις ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ κάνοντας μια βόλτα στην περιοχή θα αντικρίσεις σπίτια με κόκκινες σκεπές, παλιές εκκλησίες και βρύσες όπου τρέχει παγωμένο νερό.

Το Νεραϊδοχώρι έχει ένα πολύ ιδιαίτερο όνομα και υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από αυτό.

Το συγκεκριμένο χωριό έχει χτιστεί ανάμεσα στα βουνά Νεράϊδα και Μαρόσα. Κάποτε υπήρχαν δυο κορίτσια που έφεραν αυτά τα ονόματα. Ήταν πλούσια και όμορφα και όταν κλέφτες μπήκαν στο χωριό, ήθελαν να πάρουν τα κορίτσια.

Εκείνες ξέφυγαν και η μία ανέβηκε στην κορυφή του ενός βουνού και άλλη στην άλλη κορυφή.

Τα κορίτσια ποτέ δε γύρισαν στο χωριό παρά το γεγονός πώς έφυγαν οι κλέφτες και ο θρύλος λέει πως οι γέροι και οι γριές έβλεπαν τις σκιές τους τις νύχτες και άκουγαν τα παράπονα τους.

Είναι μια πολύ ωραία πρόταση για την Πρωτοχρονιά!

Τσέκαρε και αυτά :

Κώστας Παπαδόπουλος : Τι είπε για τον Τριαντάφυλλο

The Whale : Το trailer της εκπληκτικής ταινίας