Ριζότο

Το ριζότο είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Ιταλίας και πολλοί θεωρούν πως είναι ένα από τα πιο γευστικά φαγητά σε παγκόσμιο επίπεδο!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Υπάρχουν πολλές γεύσεις που δημιουργούνται για να εναρμονιστούν με τη συγκεκριμένη παρασκευή και πολλοί σεφ κάνουν τις δικές τους παραλλαγές με σκοπό να προσφέρουν στους foodies κάτι διαφορετικό.

Ωστόσο, η Ιταλία φαίνεται να χάνει τα πρωτεία της στο ριζότο καθώς η ¨εγκυκλοπαίδεια του φαγητού” Taste Atlas επέλεξε την Ελβετία ως τη χώρα όπου δημιουργείται το καλύτερο πιάτο!

To καλύτερο πιάτο που βαθμολόγησε με 4,5 αστέρια το γνωστό μέσο, βρίσκεται στο Ιταλικό-Ελβετικό σύνορο, Τιτσίνο, και έχει δημιουργηθεί με σαφράν το οποίο προέρχεται από τις πεδιάδες της Ελβετίας.

Το συγκεκριμένο είδος σαφράν θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο και αναφέρονται σε αυτό ως “κόκκινος χρυσός”.

Το ανακατεύουν με το κλασικό ρύζι, βούτυρο και κρεμμύδια ενώ χρησιμοποιείται σκόρδο, τομάτες, ζωμός κρέατος και θυμάρι, αλάτι, πιπέρι!

Στη λίστα που δημοσίευσε το Taste Atlas, βλέπουμε στην πρώτη θέση την Ελβετία ενώ τις υπόλοιπες 9 θέσεις έχουν καταλάβει πιάτα από την Ιταλία!

Οι απόψεις πολλές!

Tσέκαρε και αυτά: