Ρόδος

Η Ρόδος ακόμα δοκιμάζεται από τα πύρινα μέτωπα και μπορεί να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες αλλά έχουμε απώλειες και δεν εννοούμε μόνο τις περιουσίες των πολιτών, που δυστυχώς κάηκαν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ο λόγος για τα ελάφια που ζουν στη Ρόδο και τα οποία βρίσκονταν στη δασική περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και βρέθηκαν απανθρακωμένα.

Δυστυχώς, η εικόνα που έρχεται από το νησί δεν είναι καθόλου καλή για τα ελάφια, τα οποία δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις πύρινες γλώσσες και κάηκαν.

Το μέγεθος αυτής της καταστροφής δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί μιας και οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να πλησιάσουν έτσι ώστε να έχουν σαφή εικονα.

Πάντως, οι εκτιμήσεις δεν είναι ελπιδοφόρες, καθώς το δάσος Απολλώνων Λαέρμων είναι από τους βασικούς βιότοπους των ελαφιών. Ωστόσο, η Ρόδος δεν έχει μόνο αυτή την απώλεια! Πολλά αιγοπρόβατα δεν τα κατάφεραν, ενώ για άλλη μία φορά είδαμε τη γνώριμη εικόνα οι κάτοικοι να εγκαταλείπου τα σπίτια τους και να αφήνουν δεμένα τα σκυλιά τους, που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Και σε όλο αυτό το θλιβερό τοπίο δεν πρέπει να ξεχνούν οι πολίτες πως από μία τέτοια, τόσο δυνατή πυρκαγιά δύσκολα μπορούν να σωθούν ζώα, όπως οι χελώνες, οι σκαντζόχοιροι και οι λαγοί.

Και όλα αυτά είναι απώλειες! Όχι ανθρώπινες, αλλά απώλειες! Σοβαρές και σημαντικές που μόνο θλίψη μας προκαλούν!

Το παρακάτω είναι πολύ σκληρό βίντεο για οσους δεν αντέχουν

 

Τσέκαρε κι αυτό: