Ρόδος

Η Ρόδος είναι ένα πολύ αγαπητό νησί των Βρετανών και άλλων πολιτών που ζουν σε ευρωπαϊκές πόλεις και διαθέτει μοναδικές ομορφιές! Ωστόσο, ένα βίντεο ήταν αρκετό για να γίνει χαμός στα social media και να βρεθεί το νησί στο προσκήνιο για όλους τους λάθος λόγους.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ένα βίντεο το οποίο δημοσίευσε ο κύριος, Χρήστος Κανλής, στον λογαριασμό του στο Facebook αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται νέα παιδιά στα ελληνικά νησιά. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για τις εξαιρετικά δύσκολες και πιεστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν νέοι άνθρωποι προκειμένου να βγάλουν τα προς τω ζην.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, βλέπουμε έναν νεαρό άνδρα να κρατά δίσκο και να προσπαθεί να τον μεταφέρει προς τις εξέδρες που έχουν στηθεί με σκοπό να αράζουν οι πελάτες και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους! Ο άνδρας με δυσκολία προσπαθεί να προσεγγίσει τις εξέδρες με σκοπό να εξυπηρετήσει και μας κάνει εντύπωση καθώς δεν ξέραμε πως πρέπει οι σερβιτόροι πλέον να δηλώνουν στο βιογραφικό τους πως έχουν συμμετάσχει σε κολυμβητικέ δραστηριότητες (μα καμία ντροπή).

Το βίντεο έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες και πολλοί είναι αυτοί που έχουν αντιδράσει με οργισμένα tweets στο Twitter ενώ και στο Instagram έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε stories.

Κάποια σχόλια του Twitter :

To περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στο νησί των Ιπποτών προκάλεσε την άμεση παρέμβαση δυο υπουργείων. Αυτό του “Εργασίας” και του “Ναυτιλίας”.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση του στο Twitter:

“Για το γνωστό περιστατικό με τον σερβιτόρο στην Ρόδο Κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, αυτή τη στιγμή διενεργεί έλεγχο. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματά του”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανάρτησε τα εξής στο Twitter:

“Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα”. 

Ας ελπίσουμε πως θα γίνουν τα πράγματα σωστά και πως δε θα αντικρίσουμε άλλες τέτοιες εικόνες!

Μην ξεχνάς πως τα παιδιά που δουλεύουν στις παραλίες και στα beach bars, εργάζονται κάτω από τον καυρό ήλιο και κουράζονταο τρομέρα! Η ευγένεια και η κατανόηση είναι το Α και το Ω απέναντι τους!

Τσέκαρε και αυτά :