Ρόδος

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι που μένουν στο νησί, Ρόδος, καθώς οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει μαίνονται ανεξέλεγκτες και ο κόσμος προσπαθεί να φύγει από τα σημεία όπου οι φλόγες “κατασπαράζουν” τη φύση.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ένας από τους ανθρώπους που προσπαθεί με το δικό του τρόπο να βοηθήσει τον κόσμο είναι ο πρώην παίκτης του Survivor, James Καφετζής, καθώς διαθέτει κάποια μέσα με τα οποία μπορεί να μεταφέρει κόσμο!

Στο Instagram έχει κάνει αναρτήσεις όπου δείχνει τη δραματική κατάσταση που υπάρχει και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές!

Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σε ανάρτηση του έγραψε:

“Εκκενώνουμε τον κόσμο κάτω από το mitsi Rodos Maris, το κόκκινο μου σκάφος φορτώνει από την παραλά και τους μεταφέρει σε άλλα πλοία που τους πάνε στον Κάλαθο για να μπουν σε λεωφορεία για Ρόδο. Γίνεται χαμός δώστε νερά στνον κόσμο” .

Στις περιοχές Λάρδος, Λάερμα και Κιοτάρι επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

Oι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την κατάσταση και καίγονται ξενοδοχειακές μονάδες.

Και το λιμενικό σώμα είναι σε ετοιμότητα καθώς βοηθά τον κόσμο ενώ τα εναέρια μέσα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν!

Στην περιοχή Κιοτάρι η φωτιά μαίνεται και ο κόσμος έχει ήδη μεταφερθεί σε άλλα σημεία ενώ το βασικό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου.

Η Ρόδος βρίσκεται για πέμπτη μέρα αντιμέτωπη με τη φωτιά και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν!

Τσέκαρε και αυτά: