Ρόδος

Η Ρόδος καίγεται για 8η μέρα και τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι αρχές προσπαθούν να σώσουν το νησί από τον πύρινο εφιάλτη που έχει γίνει παγκόσμιο θέμα συζήτησης! Πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν στο νησί για να βοηθήσουν και ένας από αυτούς είναι ο Σάββας Πούμπουρας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ο παρουσιαστής σε επικοινωνία που είχε με την εκπομπή “Καλοκαίρι Yes” μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει το νησί και θέλησε να στείλει ένα θετικό μήνυμα στον κόσμο!

“Σε τέτοιες καταστάσεις όλοι γινόμαστε μια γροθιά και βοηθάμε ο καθένας με τον τρόπο του. Βρίσκομαι στον δημοτικό οργανισμό στη Ρόδο, εδώ που βγαίνει το συσσίτιο για τους άστεγους και εκείνους που έχουν πρόβλημα και χρησιμοποιήσαμε αυτή την κουζίνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε φαγητό αρχικά για τους πυροσβέστες που είναι στην πρώτη γραμμή και στη συνέχεια για όλους όσους το χρειάζονται”. 

Στη συνέχεια των δηλώσεων του, προσπάθησε να περιγράψει την κατάσταση που υπάρχει στο νησί, Ρόδος, λέγοντας:

“Δεν θέλω να μπούμε πάλι στην διαδικασία να μιλήσουμε για τον πόνο και τα σπίτια που καίγονται. Το θέμα είναι τι κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ο κόσμος πολλές φορές βγαίνει και κρίνει τις καρότσες που κουβάλησαν τον κόσμο, το πώς έγινε η διαφυγή κι άλλα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εθελοντές, οι οποίοι πήγαν με τα ίδια τους τα μέσα, γιατί δεν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα και ο Δήμος πόσα πούλμαν να βάλει, όλοι βάλανε τον οβολό τους για να βοηθήσουν την κατάσταση. Οι τουρίστες ήταν τα περισσότερα από χαρούμενοι που ανέβηκαν σε αυτές καρότσες και λέγανε “ευχαριστώ” και κλαίγανε και προσπαθούσαν να δώσουν και λεφτά για την μεταφορά τους τα οποία αρνούνταν οι Ροδίτες εδώ”. 

Τσέκαρε και αυτά: