ρούχα

Ο περισσότερος κόσμος για να πλύνει τα ρούχα του, δεν κάθεται να τα ξεχωρίσει όσο χρειάζεται και απλώς τα βάζει μέσα στο πλυντήριο.

Όμως με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θα φθαρούν τα ρούχα, και να χαλάσουν πριν την ώρα τους. Με το να ξεχωρίζουμε τα ρούχα, βοηθάει να διατηρήσουν την ποιότητά τους.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Πώς να τα ξεχωρίσετε:

Λεπτά

Ρούχα όπως εσώρουχα από δαντέλα, μεταξωτές μπλούζες και λεπτά πλεκτά θα πρέπει πάντα να πλένονται χωριστά ή να τα βάζετε σε διχτυωτή τσάντα.

Σκούρα και ανοιχτά

Όπως είναι γνωστό, τα σκούρα και τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά, γιατί μπορεί να μεταφέρουν το χρώμα στα ανοιχτόχρωμα αντικείμενα.

Βαριά και ελαφριά υφάσματα

Τα πιο βαριά αντικείμενα, όπως οι πετσέτες και τα τζιν, αν πλυθούν μαζί με πιο ευαίσθητα υφάσματα μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα ελαφρύτερα.

Χνούδι

Όσα ρούχα έχουν χνούδι, όπως φούτερ και πετσέτες, δεν πρέπει να πλένονται μαζί με μικροΐνες ή συνθετικά υλικά, γιατί θα μαζέψουν το χνούδι.

Φερμουάρ

Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι πως τα ρούχα με φερμουάρ θα πρέπει να πλένονται χωριστά για να μην πιάσουν ή να καταστρέψουν άλλα ρούχα.

Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να διαβάζουμε τις ετικέτες των αντικειμένων μας για να ξέρουμε ακριβώς πώς πρέπει να πλυθούν.

Για παράδειγμα είναι μερικά ενδύματα που χρειάζονται πολύ συγκεκριμένο τρόπο πλύσης όπως τα μάλλινα ή τα πουπουλένια μπουφάν, που ίσως θέλουν ειδικά απορρυπαντικά ή ρυθμίσεις.

Τσέκαρε και αυτά:

Διονύσης Ατζαράκης: Το χιουμοριστικό βίντεο για τον Κασσελάκη

Καρμπονάρα: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή μέσα σε 15 λεπτά