Σχέσεις

Οι τσακωμοί στις σχέσεις δεν είναι κάποιο σπάνιο φαινόμενο, όμως όταν είναι συχνοί είναι εξουθενωτικοί και σου χαλάνε την ψυχολογία, τόσο εσένα όσο και του ατόμου που είσαι μαζί.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Παρ’ όλα αυτά, αν δεν θέλεις να χωρίσεις, υπάρχουν τρόποι που μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση στις σχέσεις, αρκεί να υπάρχει προσπάθεια και από τις δύο μεριές.

Βρες την πηγή του προβλήματος

Πολλές φορές ένας τσακωμός ξεκινάει από ένα πολύ μικρό πρόβλημα, ωστόσο δεν είναι πάντα αυτό που μας ενοχλεί στην πραγματικότητα. Μπορεί να μεταφέρετε τα νεύρα και το άγχος από κάτι άλλο, ή να υπάρχει μία συμπεριφορά που σε ενοχλεί και ρίχνεις το βάρος σε άλλα ζητήματα. Καλό είναι να το σκεφτείς και να μιλήσεις ήρεμα.

Μπες στη θέση του άλλου

Ένα σημαντικό λάθος που κάνουμε είναι να βλέπουμε τα πράγματα από τη μία οπτική, τη δική μας, και να μην μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου. Καλό είναι να έχουμε ενσυναίσθηση για να μπορούμε να καταλάβουμε, πώς νιώθει ο άλλος και να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε.

Κολλάς σε λεπτομέρειες

Αν πάνω σε έναν πιο παλιό καυγά, ειπώθηκαν λόγια που δεν εννοούσε κι εσύ τα κρατάς “μανιάτικα” και τα επαναφέρεις σε κάθε τσακωμό, δεν θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα.

Τσακώνεσαι ενώ είσαι ψυχολογικά φορτισμένος/η

Καλό είναι να επιλέγετε στιγμές να συζητάτε τα προβλήματά σας, όταν είστε και οι δύο ήρεμοι για να μειώσετε τις πιθανότητες μίας ενδεχόμενης έντασης.

Συμβιβάσου λίγο

Ο συμβιβασμός δεν σημαίνει ήττα, αλλά δείχνει ωριμότητα. Δεν γίνεται πάντα να έχουμε δίκιο και να έχουμε τον τελευταίο λόγο. Κάποιες φορές θα έχεις δίκιο, και άλλες μπορείς να κάνεις πίσω για το καλό της σχέσης, όπως θα πρέπει να κάνει και το άλλο άτομο που είσαι μαζί.

Τσέκαρε και αυτά:

Μπάνιο: Έξι αντικείμενα που δεν πρέπει να έχουμε εκεί

Δέρμα: Skincare influencer αποκαλύπτει το λάθος που κάνουμε