Smartphone

Αποτοξίνωση από την τεχνολογία κάνει η νέα γενιά, αφού αφήνει πίσω της τα smartphone και επιστρέφουν στα “χαζά” κινητά τηλέφωνα.

Λόγω της αύξησης των προβλημάτων της ψυχικής υγείας, από την τοξικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και γενικότερα του εθισμού στα κινητά, οι νέοι βρήκαν την εναλλακτική στα χαζά κινητά, που τους παρέχει μόνο την απαραίτητη επικοινωνία.

Ο συγγραφέας Jess Terrs, ανέφερε ότι χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του, και πως θα έκανε αποτοξίνωση από το smartphon. Ο ίδιος δήλωσε πως του λείπει το google maps, όμως ήθελε να αφήσει τα εθιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που παρομοιάζει με την παραγγελία ενός τρίτου ποτού σε ένα μπαρ, Δηλαδή ότι φαίνεται καλή ιδέα εκείνη τη στιγμή, αλλά σπάνια είναι.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Nokia, Lars Silberbauer, δήλωσε ότι: “Βλέπουμε ότι τα χαζά τηλέφωνα έχουν απήχηση σε πολλές γενιές”. Μάλιστα, απέδωσε την αύξηση των πωλήσεων στην ψηφιακή εξάντληση μεταξύ των νέων.

Σημειώνεται ότι, οι κατασκευαστές σπάνια αποκαλύπτουν ακριβή στοιχεία πωλήσεων, αλλά η ελβετική εταιρεία Punkt ανέφερε ότι σημειώθηκε ώθηση, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων ηλικιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Punkt, ανέφερε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν πάνω από 30% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ με την κυκλοφορία ενός μοντέλου με οθόνη αφής αργότερα φέτος, αναμένουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η αποτοξίνωση που δελεάζει τους νέους, αλλά και το γεγονός ότι δεν σπάνε, η μπαταρία τους κρατάει για πολλές μέρες και φυσικά το ότι είναι υπερβολικά φθηνά σε σχέση με τα smartphones.

Τσέκαρε και αυτά:

Χριστίνα Ζιώγα: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, το Fame Story και η συνεργασία με τον Βέρτη

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η εμφάνιση μετά τον χαμό της μητέρας του