Σοφία Κουρτίδου

Σοφία Κουρτίδου: Είναι πολυτάλαντη, πολύπλευρη προσωπικότητα και σήμα κατατεθέν της είναι τα εντυπωσιακά ατίθασα κόκκινα μαλλιά της.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sofiakourtidou (@sofiakourtidou)

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και η κλίση της στην μουσική φάνηκε από τα παιδικά της χρόνια, όπου παράλληλα με το σχολείο, έκανε σπουδές φωνητικής και κλασικής κιθάρας.

Ωστόσο, εκτός από μουσική, έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και γνωρίζει και νοηματική. Στην αρχή της καριέρας της συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με τον Αγάθωνα και κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sofiakourtidou (@sofiakourtidou)

Το 2012 ήταν μια χρονιά ορόσημο για εκείνη, καθώς έκανε αίσθηση με την συμμετοχή της στο μιούζικαλ “Fame”. Έκτοτε κυκλοφόρησε πλειάδα τραγουδιών και συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, με τελευταία τη συμμετοχή της στο μιούζικαλ “Φτηνά Τσιγάρα” στην εναλλακτική σκηνή, της Εθνικης Λυρικής Σκηνής.

Την περίοδο της καραντίνας μάλιστα έκανε κάτι πρωτότυπο σκορπώντας χαρά στο κοινό της μέσα από τις διαδικτυακές της πλατφόρμες. Συγκεκριμένα με το μοναδικό της τρόπο, έγραφε τραγούδια που της ζητούσε ο κόσμος επί τόπου, χρησιμοποιώντας την τεχνική του live looping και σκόρπιζε απλόχερα χαρά.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sofiakourtidou (@sofiakourtidou)

Η Σοφία τα τελευταία δέκα χρόνια έχει και τηλεοπτική παρουσία. Συμμετείχε στην καθημερινή εκπομπή του Alpha “ΠΕΔΕΣ” και πριν λίγα χρόνια συμμετείχε και στην διαδραστική εκπομπή του Οpen “The Booth”.

Πέρα από την “βελούδινη” φωνή της, ξεχωρίζει για το αστείρευτο χιούμορ της, για τις τοποθετήσεις της σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα αλλά και τις ακτιβιστικές της δράσεις.

Η Σοφία Κουρτίδου μέσα στην πορεία των χρόνων, έχει κάνει κάτι μοναδικό και μας καλεί να αφουγκραστούμε τους συνανθρώπους μας με την καρδιά. Τα τραγούδια της είναι καθολικά προσβάσιμα σε όλους, μην αποκλείοντας καμία κοινωνική ομάδα. Κι αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος που έμαθε νοηματική.

Στο τελευταίο της βιντεοκλιπ με τον τίτλο “Λόγια ήταν μόνο”, για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμμετείχε ένας κωφός χορευτής και την ίδια ώρα η ίδια έκανε απόδοση στη νοηματική. Επίσης πριν λίγα χρόνια έγινε ανάδοχη μητέρα της “Αλλού” μιας σκυλίτσας που εκπαιδεύτηκε ως σκύλος οδηγός.

Στην προσωπική της ζωή τα δύο τελευταία χρόνια είναι ζευγάρι με τον παραολυμπιονίκη, Γιάννη Σεβδικαλή.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sofiakourtidou (@sofiakourtidou)

Η προσωπική της ζωή

Γενικότερα η Σοφία Κουρτίδου σπάνια μοιράζεται λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται πως έχει κάνει την εξαίρεση, καθώς η ίδια αποκάλυψε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ότι είναι σε σχέση με τον Παραολυμπιονίκη, Γιάννη Σεβδικαλή.

Μάλιστα, ο Γιάννης Σεβδικαλής και η Σοφία Κουρτίδου μίλησαν σε μία κοινή συνέντευξή τους στην εκπομπή “Στούντιο 4” μεταξύ άλλων για την σχέση τους, με τον Παραολυμπιονίκη να αναφέρει για την σύντροφό του: “Εγώ είδα όλο τον κόσμο στη Σοφία. Μαθαίνω πράγματα καθημερινά, είδα την αγάπη με άλλο μάτι. Μου έχει μάθει τόσα πράγματα και ακόμα εξελίσσομαι καθημερινά”.

Τσέκαρε κι αυτά: