Σπαρτιάτες

Το κόμμα Σπαρτιάτες είναι η μεγάλη δυστυχώς έκπληξη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αφού φαίνεται πως μπαίνει στη Βουλή, σύμφωνα με το exit poll.

Οι Σπαρτιάτες είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε το 2017 και τότε έγινε και η ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα στον Άρειο Πάγο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Πρόκειται για ένα κόμμα που έχει ακροδεξιά και εθνικιστική ρητορική, γεγονός που προκαλεί μία νέα τάξη πραγμάτων στη Βουλή, ανάλογη με εκείνη που είχε δημιουργηθεί και όταν μπήκε στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023, οι Σπαρτιάτες δεν συμμετείχαν, ενώ μετά τον δεύτερο αποκλεισμό από τον Άρειο Πάγο του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο θα μετείχαν μέλη του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρέχει ανοιχτή στήριξη του κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος εμφάνιζε δημοσκοπικά ποσοστά που κινούνταν στο όριο της αντιπροσώπευσης στη Βουλή (3%) πριν τον αποκλεισμό του, κάτι που αποτυπώθηκε στην αύξηση στις δημοσκοπήσεις όσον αφορά το κόμμα των Σπαρτιατών μετά την ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη.

Τουλάχιστον 10 μέλη και πολιτικοί του Εθνικού Κόμματος, μεταξύ των οποίων και ένας από τους δικηγόρους του, βρίσκονται στις λίστες των Σπαρτιατών, με τμήμα του τύπου να θεωρεί ότι οι Σπαρτιάτες πιθανόν χρησιμοποιούνται από τον Κασιδιάρη για έμμεση εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Τσέκαρε και αυτά :