Wagner

Η μισθοφορική ομάδα Wagner γυρνά την πλάτη της στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς ο επικεφαλής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στην στρατιωτική διοίκηση που προκαλεί ένα είδους ανταρσίας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ο οποίος έχει κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία μέσω διαγγέλματος του θέλησε να ενισχύσει το αίσθημα του πατριωτισμού στους Ρώσους και δήλωσε πως πρόκειται για μια κίνηση από την ομάδα που θεωρείται πισώπλατη μαχαιριά.

Ποια είναι η ομάδα Wagner που απειλεί τον πρόεδρο της Ρωσίας

H ομάδα Βάγκνερ είναι μια στρατιωτική εταιρεία ιδιωτικού ενδιαφέροντος η οποία μετρά περισσότερα από 50.000 μέλη και έχει συμμετάσχει σε πολέμους όπως στη Συρία και τη Λιβύη ενώ πρόσφατα βρισκόταν στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Ούτκιν είναι ο άνθρωπος που φέρεται να έχει ιδρύσει την εταιρεία και γεννήθηκε στη Σιβηρία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι τον πρώτο και τον δεύτερο πόλεμο στην Τσετσενία. 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει πολύ στενούς δεσμούς με την εταιρεία καθώς έχει βρεθεί σε πολλά “τραπέζια” τα οποία έχει διοργανώσει ο επιχειρηματίας Γεβγένι Πριγκόζιν και έχουν κάνει πολλές συζητήσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Παρόλο που ως ιδρυτής εμφανίζεται ο Ούτκιν, η Γενί Σαφάκ είχε κάνει διαφόρων ειδών εικασίες μέσω δημοσιεύματος της και ανέφερε πως ο πραγματικός επικεφαλής είναι κάποιος άλλος.

Ο φερόμενος επικεφαλής είχε φωτογραφηθεί το 2016 με τον Ρώσο πρόεδρο σε δεξίωση στο Κρεμλίνο και μαζί ήταν και πρόσωπα τα οποία φέρεται να έχουν ηγετικές θέσεις στην επίλεκτη ομάδα μισθοφόρων.

Οι φήμες για την ομάδα των μισθοφόρων

Παρόλο που η ομάδα Βάγκνερ χαρακτηρίζεται ως εταιρεία ιδιωτικού ενδιαφέροντος, υπάρχουν Ρώσοι και δυτικοί παρατηρητές και ερευνητές, που αναφέρουν πως είναι μια καλά καμουφλαρισμένη οργάνωση η οποία υπάγεται στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται δηλαδή για έναν φερόμενο μύθο που έχει δημιουργήσει η Ρωσία για να μπορεί να διεισδύει σε άλλες περιοχές με τη αιτιολογία πως η ομάδα έχει προσληφθεί από άλλους λαούς για την αντιμετώπιση των δικών τους προβλημάτων.

Οι μισθοφόροι της Wagner έχουν περιγραφεί ως “στρατιώτες φαντάσματα”, θεωρούνται φονικές μηχανές και η εκπαίδευση τους είναι πολύ σκληρή!

Τσέκαρε και αυτά: