Σπίτι

Αν έχετε τελειώσει την ανακαίνιση ή την κατασκευή στο νέο σας σπίτι, σίγουρα θα αντιμετωπίζετε προβλήματα για το πώς να το καθαρίσετε.

Το ιδανικό είναι να πάρετε ένα συνεργείο καθαρισμού να σας βοηθήσει ωστόσο δεν είναι πάντα εφικτό. Έτσι, σας έχουμε μερικές συμβουλές για να καθαρίσετε το ανακαινισμένο σας σπίτι.

Πώς να καθαρίσετε το ανακαινισμένο σας σπίτι σας

Αφαίρεση μπάζων και συσκευασιών δομικών υλικών

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε όλα τα αντικείμενα που πλέον δεν χρειάζεστε μετά την ανακαίνιση ή την κατασκευή του σπιτιού. Μπορείτε να πετάξετε τα μπάζα και τις συσκευασίες δομικών υλικών. Μεγάλη προσοχή όμως μην πετάξετε καινούργια πλακάκια ή ορισμένα ανταλλακτικά.

Να καθαρίζετε ανά δωμάτιο

Σημαντικό είναι να καθαρίζετε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, καθώς αποφεύγεις έτσι από το να σκονιστεί ξανά κάποιο άλλο δωμάτιο στο σπίτι.

Αφαίρεση κολλημένων δομικών υλικών με προσοχή

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις δει σε διάφορες επιφάνειες κολλημένα υλικά όπως κόλλες, μπογιά ή στόκο, μετά από κατασκευή ή ανακαίνιση.

Έτσι η αφαίρεση πρέπει να γίνει με προσοχή, για να μην προκληθεί κάποια φθορά. Καλό είναι να εμπιστευτείτε κάποιο χρωματοπωλείο.

Πανάκια μικροϊνών

Ένας καλός τρόπος να αποφύγεις να χαλάσεις τα νέα σου ντουλάπια είναι να χρησιμοποιείς πανάκια από μικροΐνες.

Ηλεκτρική σκούπα και σφουγγάρισμα

Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για την καθαριότητα του νέου σου σπιτιού, καθώς η σκόνη θα έχει πάει παντού.
Καλό είναι να καθαρίσεις με αυτήν και ντουλάπες, θερμαντικά σώματα κ.ά., όμως να βάλεις τα κατάλληλα ακροφύσια για να μη γρατζουνιστεί οποιαδήποτε επιφάνεια. Τέλος, σφουγγάρισε καλά το πάτωμα με ειδικό καθαριστικό υγρό.

Τσέκαρε και αυτά:

Joe Jonas: Ο λόγος που πήρε διαζύγιο με τη Sophie Turner

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το βιογραφικό, η ηλικία, η σχέση και ο χωρισμός με την Ζέτα Μακρυπούλι