Στέψη βασιλιά Καρόλου

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Ολόκληρος ο πλανήτης έγινε “μάρτυρας” μιας ιστορικής στιγμής, καθώς στις 6 Μαΐου, ο μονάρχης της Βρετανίας φόρεσε επίσημα το στέμμα του και πλέον ολοκληρώνεται η διαδικασία της απόλυτης “αποδοχής” του Στέμματος και ότι επιφέρει αυτό.

Από νωρίς, οι καλεσμένοι του βασιλιά κατέφταναν στο αββαείο του Γουέστμινστερ με σκοπό να παρακολουθήσουν την τελετή η οποία καλύφθηκε από όλα τα διεθνή ΜΜΕ και καθισμένοι στις θέσεις τους οι οποίες ήταν αριθμημένες, είδαν μια στιγμή που όμοια της θα αργήσουμε να ξαναζήσουμε.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Στέψη βασιλιά Καρόλου – Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, έφτασαν στο αββαείο με την Αδαμάντινη άμαξα και ο Αρχιεπίσκοπος της αγγλικανικής εκκλησίας τους υποδέχτηκε ενώ συνοδεύτηκαν στον ναό από τους Γουίλιαμ και Κέιτ.

Η τελετή ξεκίνησε με την αναγνώριση όπου ο Τζάστιν Γουέλμπι – ο αρχιεπίσκοπος – παρουσίασε στον κόσμο τον βασιλιά και ζητήθηκε να γίνει η γνωστή “δήλωση” αφοσίωσης. Το εκκλησίασμα απάντησε “Ο Θεός σώζει τον βασιλιά” και χρειάστηκε να γίνει τέσσερις φορές σε κάθε πλευρά του ναού .

Ακουμπώντας το χέρι του στη Βίβλο, ο βασιλιάς Κάρολος ορκίστηκε πως θα υπηρετεί και θα κυβερνά έχοντας τους νόμους της Κοινοπολιτείας και του Ηνωμένου Βασιλείου πάνω από όλα και θα είναι ο υπερασπιστής της θρησκείας και της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος της Ιερουσαλήμ παρέδωσε το χρίσμα στον Τζάστιν Γουέλμπι – τον μύρο και το λάδι από το Όρος των Ελαιών – και ο Κάρολος κάθισε στην καρέκλα της στέψης όπου έβαλε το μύρο.

Στη συνέχεια, ακούστηκε ο ψαλμός 71 στα ελληνικά, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος ήθελε να τιμήσει την ελληνική καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου και του δόθηκαν τα σκήπτρα, η χρυσή σφαίρα, τα σπιρούνια και τα ξίφη.

Ο βασιλιάς φόρεσε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και κρατώντας τα σκήπτρα δέχτηκε το φιλί του γιου του και διαδόχου του, πρίγκιπα Γουίλιαμ και του ψέλλισε “Σε ευχαριστώ Γουίλιαμ”. Ο Κάρολος είναι ο έβδομος μονάρχης που φορά το στέμμα του Εδουάρδου και ο 40ς που στέφεται μέσα στο αββαείο του Γουέστμινστερ.

 

 

Με πιο απλό και τελετουργικό τρόπο τελέστηκε η ενθρόνιση και στέψη της Καμίλα, στην οποία δόθηκε το δαχτυλίδι των βασιλέων το οποίο έχει ρουμπίνια και το στέμμα τοποθετήθηκε στην κεφαλή της.

Οι καμπάνες στο αββαείο δε σταματούσαν να χτυπούν κατά την έξοδο του βασιλιά και εκείνος μπήκε στη βασιλική άμαξα με τη βασιλική σύζυγο και αποχώρησαν από το σημείο το οποίο ήταν πολύ καλά προστατευμένο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους μοναδικών ψαλμωδιών και τραγουδιών και πλέον η Βρετανία μπορεί να λέει επίσημα “God Save the King”.

Τσέκαρε και αυτά: