Στέψη βασιλιά Καρόλου

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Υπό τους ήχους ελληνικής ψαλμωδίας στέφθηκε ο μονάρχης της Βρετανίας στο αββαείο του Γουέστμινστερ και η στιγμή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική!

Ο βασιλιάς Κάρολος θέλησε να τιμήσει την κληρονομιά του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου ο οποίος ήταν γεννημένος στην Κέρκυρα και ζήτησε να ακουστεί ένας ψαλμός στα ελληνικά κατά τη διάρκεια της στέψης.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ο Αλέξανδρος Λίγκας – ιδρυτή της χορωδίας Capella Romana – είχε αναφέρει στην ΕΡΤ μέσω συνέντυεξης του πως ο βασιλιάς Κάρλος έχει στενές σχέσεις με την ορθοδορξία και θέλησε να τιμήσει τον Φίλιππο.

“Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Φίλιππο, που ήταν και αυτός γεννημένος στην Κέρκυρα. Να τιμήσει τον πατέρα του με ελληνική ψαλμωδία.Στο αβαείο του Ουέστμινστερ είχαν από το βασιλιά το αίτημά του για ελληνορθόδοξη μουσική και ήρθαν σε επαφή με μένα ως ερευνητή της ορθόδοξης μουσικής”. 

Η στιγμή που ακούστηκε η ελληνική ψαλμωδία στο αββαείο ήταν ανατριχιαστική καθώς πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός και ο βασιλιάς Κάρολος δε θέλει να ξεχνά ποια είναι η κληρονομιά του.

Ο 71 ψαλμός που ακούστηκε κατά τη διάρκεια που ο Κάρολος λάβανε τα “δώρα” του ως βασιλιάς έχει ήδη γίνει viral.

Τσέκαρε και αυτά: