Στέψη βασιλιά Καρόλου

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Την ιστορία του Σκρουτζ ΜακΝτακ θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς με τη νέα θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί καθώς γίνεται λόγος για τρία φαντάσματα τα οποία θα “στοιχειώσουν” τον νέο βασιλιά της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τη Daily Star, στο αββαείο του Γουέστμινστερ όπου και θα πραγματοποιθεί η τελετή στέψης, φέρεται να έχουν “παραμείνει” τρία φαντάσματα τα οποία μπορει να χαλάσουν τα σχέδια της βαιλικής οικογένειας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daily Star (@dailystar)

Στον καθεδρικό ναό του Λονδίνου έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 15 βασιλικοί γάμοι, έχει επιβιώσει από τον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο και έχουν σημειωθεί ιστορικές τελετές ενώ υπάρχουν θεωρίες για μυστικές τελετές, που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει μεγάλο κακό. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως είναι στοιχειωμένο.

Ο βασιλιάς Κάρολος, βέβαια, συνεχίζει κανονικά τη ζωή του και περιμένει να στεφθεί στο αββαείο! Όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αυτό που ακούγεται! Έτσι, για το fun της υπόθεσης!

Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχουν τρία φαντάσματα τα οποία περιφέρονται στους χώρους και είναι τα εξής:

Το φάντασμα του John Bradshaw

Πρόκειται για τον άνδρα του οποίου το όνομα υπάρχει στα βιβλία της βρετανικής ιστορίας, και είναι εκείνος ο οποίος καταδίκασε τον βασιλιά Κάρολο τον πρώτο σε θάνατο καθώς ήταν δικαστής και φέρεται να θάφτηκε στο Γουέστμινστερ. Φέρεται να πέθανε την ημέρα του Halloween to 1659.

Η σκιά του άγνωστου πολεμιστή

Οι περισσότεροι γνωρίζουν για την τύμβο του άγνωστου πολεμιστή στο αββαείο και οι θεωρίες αναφέρουν πως εκεί βρίσκονται τα κόκαλα ενός στρατιώτη του οποίου το σώμα μεταφέρθηκε από τη Γαλλία στη Βρετανία το τέλος του Α’Παγκόσμιου πολέμου.

Ο άγνωστος πολεμιστής θάφτηκε ανάμεσα σε βασιλείς για να τιμηθούν όλοι οι στρατιώτες που χάθηκαν πολεμώντας και τη χώρα τους.

Ο θρύλοι αναφέρει πως το φάντασμα ενός στρατιώτη εμφανίζεται στην άκρη της τύμβου και κάθεται στα γόνατα όπου και προσεύχεται.

Στέψη βασιλιά Καρόλου – Ο πατέρας Βενέδικτος

Είναι ίσως το πιο “ενεργό” φάντασμα του Γουέστμινστερ και πρόκειται για το πνεύμα ενός πνευματικού ανθρώπου από τον 16ο αιώνα ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ληστείας μέσα στο αββαείο.

Ο μοναχός φέρεται να καθοδηγεί τους τουρίστες μέσα στο αββαείο και να περνά μέσα από τους τοίχους για να παρατηρεί.

Τσέκαρε και αυτά: