Στρούντελ με μήλα

Ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά αλλά και με ευχάριστη διαδικασία να το φτιάξεις είναι το στρούντελ με μήλα, και η συνταγή δεν είναι τόσο δύσκολη.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα στρούντελ με μήλα:

140 γρ. (1 γεμάτη κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. (2 κουτ. σούπας) νερό
10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 αυγό μεγάλο (60 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
Γέμιση
5-6 μήλα (κατά προτίμηση Golden Delicious – τα κίτρινα)
70 γρ. (1/3 κούπας) λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική70 γρ. σταφίδες, μουλιασμένες αποβραδίς σε νερό ή βρασμένες για 2-3 λεπτά σε νερό λίγο πριν τις χρησιμοποιήσουμε
25 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
70 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digestive ή άλλα της αρεσκείας μας ή φρυγανιά, τριμμένα
70-100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο, αλλά όχι καυτό
50 γρ. (1/3 κούπας) άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά στον κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και το αυγό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τον γάντζο. Στη συνέχεια, βάζεις λίγο λίγο το λάδι μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Όταν είναι έτοιμη, την τυλίγεις με μεμβράνη και τη βάζεις στο ψυγείο για μία ώρα.

Για τη γέμιση: Καθαρίζεις και κόβεις τα μήλα σε ίσες φέτες. Τις τοποθετείς σε ένα μπολ και ρίχνεις τις σταφίδες,, τα καρύδια, την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα.

Πώς τη συναρμολογείς

Παίρνει τη ζύμη και την βάζεις πάνω σε μία μεγάλη λινή πετσέτα, όπου με τον πλάστη την ανοίγεις σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 30 x 40 εκ.
Την αλείφεις με βούτυρο, όχι όμως μέχρι τις άκρες και πασπαλίζεις το το τριμμένο μπισκότο ή τη φρυγανιά. Έπειτα απλώνεις τα μήλα χωρίς πάλι να φτάσεις την άκρη.

Με την βοήθεια της πετσέτας θα την κάνεις ένα ρολό και θα πατήσεις καλά τις άκρες, για να μην βγει απ’ έξω η γέμιση στο ψήσιμο.

Βάζεις το στρούντελ στο ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του στρούντελ με τα μήλα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30-40 λεπτά και τέλος μόλις κρυώσει ρίχνεις ζάχαρη άχνη.

Τσέκαρε και αυτά:

Atlantics: Βραβευμένη ρομαντική δραματική ταινία στο Netflix

Στράτος Τζώρτζης: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή και το Fame Story