Συμπλέκτης

Ο συμπλέκτης του αυτοκινήτου μας είναι ένα πολύ σημαντικό καθώς με αυτόν δίνουμε την “εντολή” να ξεκινήσει σωστά και να γίνεται η σωστή αλλαγή των ταχυτήτων. Τα περισσότερα οχήματα φέρουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αλλά υπάρχουν και τα αυτόματα οχήματα στα οποία δε γίνεται χρήση του.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Υπάρχουν κάποια λάθη τα οποία κάνουν όλοι οι οδηγοί κάποια στιγμή καθώς οδηγούν καθώς ξεχνιούνται και ίσως δεν πιστεύουν πως μπορεί να πάθει κατά σοβαρό το συγκεκριμένο εργαλείο! Αλλά η αλήθεια είναι πως αν χαλάσει μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον οδηγό.

Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίες καταστρέφεται ο συμπλέκτης

#1. Πατάς συνεχώς τον συμπλέκτη 

Το πεντάλ πρέπει να πατιέται μόνο όταν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ταχύτητα και όχι είμαστε έν κινήσει ή όταν περιμένουν στο φανάρι να ξεκινήσουμε να κινούμαστε! Όσο περισσότερο το πατάμε, τόσο πιο γρήγορα προκαλείται φθορά.

#2.Δεν τον πατάς τέρμα

Όταν δεν το πατάς τέρμα, τότε μπορεί να δοθεί η “σωστή εντολή” στις ταχύτητες και το συγκεκριμένο όργανο “κουράζετε” με τις αλλαγές. Πρέπει να ρυθμίσεις το κάθισμα σου σωστά και να το πατάς μέχρι το τέρμα για να μην έχεις θέματα.

Τσέκαρε και αυτά: