Συνταγές

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο το οποίο χρησιμοποιείται σε αλμυρές και γλυκές συνταγές! Έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μας δίνει αυτή την “ξινίλα” που αποζητάμε στα φαγητά μας!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Σήμερα θα δημιουργήσουμε λεμονομπουκίτσες οι οποίες θα μας δώσουν τη γεύση “γλυκού και ξινού” μαζί! Είναι μια συνταγή την οποία δοκιμάσαμε πρόσφατα και είναι απλά συγκλονιστική!

@ms.thessa

Lemon Crinkles 💛🍋 * 1/2 white sugar * Zest of 1 lemon * 1/4 cup softened butter * 1 egg * 1/2 tsp vanilla * 1 tbsp lemon juice * 1 cups all-purpose flour * 1/4 teaspoon baking powder * 1/4 teaspoon salt COATING: * 1/4 cup powdered sugar, for coating * 1/4 cup white sugar Instructions: * Preheat your oven to 350°F (175°C) and line a baking sheet with parchment paper. * In a bowl, add sugar and lemon zest. Using your fingers, gently rub and mix the lemon zest into the sugar. The motion of rubbing helps release the oils in the zest and infuses the sugar with the lemon flavor. * Continue rubbing the zest and sugar together until the mixture becomes fragrant and the sugar takes on a slightly yellow hue from the lemon oils. * Add the softened butter and mix until light and fluffy. * Beat in the egg, followed by vanilla extract and lemon juice. * Add the flour, baking powder and salt, mixing until just combined. * Chill the dough in the refrigerator for about 30 minutes to make it easier to handle. * Scoop a tablespoon-sized portions of dough. Roll each dough ball in granulated sugar and powdered sugar until coated. * Place the coated dough balls on the prepared baking sheet, spacing them a few inches apart. * Bake in the preheated oven for about 10-12 minutes, or until the cookies have set and the edges are slightly golden. * Allow the cookies to cool on the baking sheet for a few minutes before transferring them to a wire rack to cool completely.

♬ でもね、たまには – imase

Τι θα χρειαστείς

    • μισή κούπα λευκή ζάχαρη
    • το ξύσμα ενός λεμονιού
    • 1/4 της κούπας μαλακό βούτυρο
    •  1 αυγό
    • μισή κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
    • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι
    • 1 κούπα αλεύρι
    • 1/4 της κουταλιάς του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1/4 της κουταλιάς του γλυκού αλάτι

Συνταγές – Πάμε στην παρασκευή

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175 βαθμούς και σε ένα ταψί απλώνεις μια λαδόκολλα
  • Σε ένα μπολ προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξύσμα! Με τα δάχτυλα σου ανακατεύει τα δυο υλικά μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του λεμονιού (περίπου 10 λεπτά)
  • Προσθέτεις το βούτυρο και χτυπάς μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα
  • Ρίχνεις έπειτα το αυγό, τη βανίλια και το χυμό
  • Έπειτα ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι
  • Κρυώνεις το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Με ένα κουτάλι δημιουργείς μικρές μπουκίτσες τις οποίες έχεις πασπαλίσει ελαφρώς με ζάχαρη άχνη και τοποθετείς στη λαδόκολλα
  • Ψήνεις για 10-12 λεπτά
  • Αφήνεις να κρυώσουν οι μπουκίτσες σου και έπειτα πασπαλίζεις πάλι με ζάχαρη άχνη

Tσέκαρε και αυτά: