Συνταγές

Το ψωμί είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις που έχουμε στον κόσμο της διατροφής και πολλοί σεφ έχουν καταναλώσει άπειρες ώρες για να βρουν συνταγές οι οποίες θα τους βοηθήσουν να δηιουργήσουν τα τέλεια ρολάκια!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Πολλοί επιλέγουν να μην τρώνε ψωμί πλέον διότι τα περισσότερα είδη περιέχουν γλουτένη και παρόλο που έχουν δημιουργηθεί συνταγές που περιλαμβάνουν υλικά τα οποία σε βοηθούν να παρασκευάσεις το ψωμί που θες, είναι πολύ δύσκολες!

Για αυτό, επιστρατεύσαμε το TikTok και βρήκαμε τη συνταγή που μας έχει ενθουσιάσει!

@dr.doodoolicious

NO KNEAD GLUTEN FREE LENTIL BREAD ROLLS These easy vegan, coeliac friendly/gluten free lentil bread rolls are good for your gut and waistline (low calorie). And no grains, flour, sugar or yeast is used Nutritional value per roll (w/o toppings): 14.5/13.4 g dietary fiber, 14.8/12.8 g protein, 200 g legumes Prep: < 10 min Soaking time: > 2 h Oven time: 25 min Yields: 4 rolls   Ingredients: •200 g (1 cup) dry red lentils, rinsed •20 g (¼ cup) whole psyllium husk (not powder) •60 ml (¼ cup) water •1½ tbsp olive oil •½ tsp baking soda •½ tsp salt •½ tbsp lemon juice or apple cider vinegar   Toppings (optional but highly recommended): 3 tbsp mixed seeds e.g. pepitas (pumpkin seeds) + sunflower seeds + crushed linseeds   Method: -Soak the red lentils in plenty of warm water for at least 2 h or overnight, then drain it -Preheat the oven to 350°F/180°C. Line a baking tray with parchment paper or a silicon mat -Add lentils together with all the ingredients (except the toppings) to a food processor but add the lemon juice/vinegar last (preferably on top of the soda) because the reaction between the acid and the baking soda is immediate (bubbles) and we do not want it to lose that momentum. Immediately start processing until a dough forms. Don’t let the dough rest, quickly shape the bread rolls by hand (wet your hands a bit), roll the top in the seed-mixture and place it on the baking tray. Bake for 25 min until golden brown and crispy. Remove from oven and transfer to a cooling rack to cool for at least 15 min before slicing it   Tip: the bread rolls are best eaten fresh, but can be stored in an airtight container at room temp up to 2 days and in the freezer up to 2 months   #glutenfreebreadrolls #lentilbread #redlentil #lentilrecipe #psylliumhusk #breadrolls #breadrollrecipe #dinnerrolls #nokneadbread #noknead #rolls #bunrecipes #glutenfree #homemadebreadrolls #sandwichrolls #glutenfreebaking #celiacfriendly #coeliacfriendly #coeliac #celiac #veganbread #noyeastbread #lowcaloriebread #highproteinbread #guthealthyrecipes #guthealthrecipes

♬ original sound – Dr. Cher | Gut Healthy Recipes

 

Τι θα χρειαστείς

    • 200 γραμμάρια κόκκινες φακές πλυμένες
    • 20 γραμμάρια ψύλλιο (θα το βρεις σε καταστήματα με βότανα ή βιολογικά προϊόντα)
    • 60 ml νερό
    • 1 και μισή κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
    • μισή κουταλιά του γλυκού baking σόδα
    • μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
    • μισή κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι ή μηλόξυδο

Πάμε στην παρασκευή 

  • Moυσκεύεις τις φακές σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλη τη νύχτα!
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα ταψί απλώνεις λαδόκολλα
  • Σε ένα μπολ προσθέτεις όλα τα υλικά μαζί με τις φακές και ανακατεύεις! Έπειτα τα μεταφέρεις στο μπλέντερ και τα χτυπάς!
  • Μόλις δεις πως έχει δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη, αφαιρείς από τον κάδο και δημιουργείς ρολάκια με τα χέρια σου.
  • Ψήνεις για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν χρυσαφένια!
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στην κορυφή κολοκυθόσπορος ή παπαρουνόσπορους

Τσέκαρε και αυτά: