Συνταγές

Yπάρχουν πολλές συνταγές της ινδικής κουζίνας οι οποίες μας συναρπάζουν, όμως υπάρχει μια την οποία πραγματικά λατρεύουμε διότι περιέχει ιδιαίτερα καρυκεύματα και δημιουργείται πολύ εύκολα!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το τίκα μασάλα είναι από τα πιο γνωστά πιάτα της ινδικής κουζίνας και ο κόσμος επιλέγει πολύ συχνά να το δοκιμάσει στις γευστικές του εξορμήσεις!

Σήμερα θα φτιάξουμε και πολύ απλά εκδοχή του πιάτου και η συνταγή είναι πανεύκολη!

Τι θα χρειαστείς 

      • 600 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
      • 100 γραμμάρια γιαούρτι 0%
      • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο
      • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη τσίλι
      • 1 κουταλιά του γλυκού garam masala
      • 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
      • αλάτι και πιπέρι
      • 1 κονσέρβα τομάτα
      • 1 κρεμμύδι
      • μισό λεμόνι
      • 60 γραμμάρια κρέμα τυρί light
      • 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

     

Συνταγές – Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το κοτόπουλο με το γιαούρτι και τα καρυκεύματα και ανακατεύεις καλά μέχρι να μαγειρευτεί
  • Έπειτα ρίχνεις στο τηγάνι το στυμμένο λεμόνι!
  • Αφαιρείς το κοτόπουλο από το τηγάνι, και στο ίδιο σκεύος προσθέτει το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και το τζίντζερ! Ανακατεύεις καλά!
  • Έπειτα προσθέτεις την τομάτα και την κρέμα τυρί! Προσθέτεις ξανά τα ίδια καρυκεύματα με αυτά που έβαλες στο κοτόπουλο!
  • Αφού δέσει η σάλτσα σου, προσθέτεις ξανά το κοτόπουλο και ανακατεύεις καλά! Μετά από 10 λεπτά είναι έτοιμο!

Τσέκαρε και αυτά: