Συνταγές

Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένα καρπός ο οποίος αποτελεί κύριο υλικό σε πολλές συνταγές της Ανατολής και μας αρέσει πολύ η γεύση του! Μην ξεχνάς πως το pistachio παγωτό δημιουργείται από αυτό και είναι πεντανόστιμο!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Στο TikTok βρήκαμε μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές που έχουμε συναντήσει το τελευταίο διάστημα και αφορά σε ένα κέικ με φιστίκι Αιγίνης! Και πρέπει να το δοκιμάσεις!

@fitgreenmind

LEMON PISTACHIO CAKE 🍰 This recipe is by @Gina Marie Grimm and it‘s an absolute banger! Definitely give it a try this summer. 😋 Much love Maya ✨ RECIPE (11x18cm loaf pan, 1h30min prep time): -70g pistachios -90g frozen spinach -1 cup (250ml) plant milk (I used a vanilla soy milk) Blend until smooth. -170g sugar -250g flour -2 Tsp baking powder -juice and zest of 1 lemon -120g melted vegan butter or oil -a pinch of salt Stir and add in the green mixture. Carefully combine everything and transfer the batter to a loaf pan. Bake at 180C/360F for 60-70min. Let it cool down and decorate with a sugar frosting. – ZITRONEN-PISTAZIEN-KUCHEN 🍰 Dieses Rezept ist von @ginamarie.Grimm und es ist ein absoluter Banger! Teste es diesen Sommer auf jeden Fall mal. 😋 Viel Liebe Maya ✨ REZEPT (11x18cm Kastenform, 1h30min Vorbereitungszeit): -70g Pistazien -90g gefrorener Spinat -1 Tasse (250 ml) Pflanzenmilch (ich habe Vanille-Sojamilch verwendet) Alles vermixen -170g Zucker -250g Mehl -2 TL Backpulver -Saft und Schale von 1 Zitrone -120 g geschmolzene vegane Butter oder Öl -eine Prise Salz Umrühren und die grüne Mischung hinzufügen. Alles vorsichtig vermischen und den Teig in eine Kastenform geben. Bei 180 °C Ober-Unterhitze 60–70 Minuten backen. Abkühlen lassen und mit einer Zuckerglasur verzieren. #veganfood #vegandessert #vegancake #easyveganrecipes #easycooking #easyrecipes #cake

♬ Originalton – Maya Leinenbach

 

Τι θα χρειαστείς 

    • 70 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
    • 90 γραμμάρια παγωμένο σπανάκι
    • 1 κούπα γάλα από αμύγδαλο, βρώμη ή ότι άλλο προτιμάς αρκεί να είναι φυτικής προέλευσης
    • 170 γραμμάρια ζάχαρη
    • 250 γραμμάρια αλεύρι
    • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
    • τον χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού
    • 120 γραμμάρια λιωμένο φυτικό βούτυρο ή λάδι
    • μια πρέζα αλάτι

Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις το γάλα, τα φιστίκια και το παγωμένο σπανάκι
  • Μόλις δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα, προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις πολύ καλά!
  • Ρίχνεις το μείγμα σε ένα ταψί της προτίμησης του
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα
  • Μόλις βγεις από το φούρνο πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη

Τσέκαρε και αυτά: