Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος την Τρίτη 10/1 καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο και στο πλευρό του ήταν πολλά από τα μέλη της οικογένειας του.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος νοσηλευόταν στην εντατική του “Υγεία” τις τελευταίες έξι μέρες και οι γιατροί είχαν κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη “μάχη” από την οποία μπορεί να μη βγει νικητής. Όπως και έγινε.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ

Ο τελευταίος βασιλιάς των Ελλήνων γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1940 στο Παλαιό Ψυχικό και 101 κανονιοβολισμοί ρίφθηκαν όταν εκείνος ήρθε στη ζωή.

Στο θρόνο ανέβηκε όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του βασιλιάς Παύλος, στις 6 Μαρτίου του 1964. O πατέρας του είχε ανέβει στο θρόνο όταν ο αδερφός του και θείος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ,πέθανε από ανακοπή καρδιάς και ο μικρός τότε γιος του ορίστηκε διάδοχος.

Ο τότε νέος και άπειρος Κωνσταντίνος είχε στο πλευρό τη μητέρα του και βασίλισσα Φρειδερίκη η οποία φέρεται να τον καθοδηγούσε.

Όσο διάστημα ήταν στο θρόνο ο Κωνσταντίνος, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν πολωμένη.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 1964 παντρεύτηκε με την Άννα Μαρία και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά. Δυο κόρες και τρεις γιους.

    • την Αλεξία
    • τον Παύλο
    • τον Νικόλαο
    • τη Θεοδώρα
    • τον Φίλιππο

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ήταν βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 μέχρι και το 1973.

Με δημοψήφισμα, έχασε το αξίωμα του το 1974 καθώς οι πολίτες αποφάσισαν πώς θέλουν ως πολίτευμα την Αβασίλευτη Δημοκρατία. Έζησε αυτοεξόριστος στο ενωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε στραφεί κατά του ελληνικού δημοσίου για τη βασιλική περιουσία όπου και απαίτησε 161,1 εκ. ευρώ και μετά από πολλές δικαστικές διαμάχες έλαβε 13,7 εκ.ευρώ.

Τσέκαρε και αυτά: