Τίνα Τέρνερ

Τίνα Τέρνερ… Η γυναίκα “θρύλος” της παγκόσμιας ροκ μουσικής… Η γυναίκα που πέρασε τα πάνδεινα στο πλευρό ενός κακοποιητικού συντρόφου και κατάφερε να “σπάσει” τα δεσμά φεύγοντας από το πλευρό του μέσα σε ένα βράδυ…

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Η “γιαγιά της ροκ” όπως την αποκαλούσαν οι θαυμαστές της, ήταν μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που δέχτηκε από τον άνδρα που την ανακάλυψε μουσικά. Και έδωσε δύναμη στις γυναίκες που βίωναν μια παρόμοια κατάσταση με εκείνη. “Ποιος θα το περίμενε πως μια γυναίκα, μαύρη, θα μπορούσε να γεμίσει στάδια τραγουδώντας ροκ”, είχε γράψει ο διεθνής Τύπος τη δεκαετία των ’80s. Η Τίνα το κατάφερε.

Ποιο ήταν το είδωλο με το όνομα “Τίνα Τέρνερ”

Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1939 στο Τενεσί και από μικρή ηλικία βίωσε την εγκατάλειψη καθώς η μητέρα της αποφάσισε να την εγκαταλείψει και μετά από κάποια χρόνια όταν η μητέρα της κατάφερε να “ορθοποδήσει” την υποδέχτηκε στο σπίτι της. Και εκεί ξεκίνησαν όλα.

Μαζί με την αδερφή της επισκέφτηκε σε ηλικία 15 ετών ένα κλαμπ όπου διασκέδαζε η νεολαία και εκεί αντίκρισε για πρώτη φορά τον άνδρα που έμελλε να της κάνει τη ζωή μια “ζωντανή κόλαση”. Ο Άικ Τέρνερ εμφανιζόταν με την μπάντα του “Kings of Rhythm” τη δεκαετία των ’50s σε διάφορα μαγαζιά και ένα βράδυ έδωσε το μικρόφωνο στην Τίνα και έπαθε σοκ με την αγριάδα που είχε η φωνή ενός 16χρονου αγοριού.

Αφού έκανε μια μεγάλη συζήτηση με τη μητέρα της, ο Άικ ανέλαβε να μανατζάρει την τραγουδίστρια, να αλλάξει το στιλ της και να τη συστήσει στον κόσμο.

Οι δυο τους έκαναν τo ντουέτο “A Fool in Love” και ήταν η πρώτη τους επιτυχία. Ο Άικ ήταν ήδη σε μια σχέση εκείνη την εποχή και είχε δυο γιους. Αλλά αποφάσισε να τα αφήσει όλα για να είναι με την τραγουδίστρια που του είχε κλέψει την καρδιά.

Οι δυο του παντρεύτηκαν το 1962 και έκαναν έναν γιο, τον Ρόνι ενώ η Τίνα αποφάσισε να υιοθετήσει τα δυο αγόρια του Αικ, αφού η μητέρα τους δεν ήταν κατάλληλη για να τα μεγαλώσει.

Ο Άικ ήταν αυτός που κρατούσε σφιχτά τα λουριά της Tina Turner και καθημερινά ξεσπούσε πάνω της όταν δεν ήταν εκείνος το επίκεντρο σε κάποια συνέντευξη ή όταν κάτι δεν πήγαινε καλά.Πολύ συχνά έβλεπαν την τραγουδίστρια με μαυρισμένα μάτια, με χτυπήματα στο λαιμό ενώ και φορά παραλίγο να την πνίξει με μια ζώνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tina Turner (@tinaturner)

Ένα βράδυ την γρονθοκόπησε τόσο άγρια, που η Τίνα Τέρνερ έφυγε από το σπίτι τους με τα παιδιά και αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια! Το ζευγάρι χώρισε και το διαζύγιο τους οριστικοποιήθηκε το 1978 όταν η Τίνα είπε πως δεχόταν για πολλά χρόνια κακοποίηση ενώ υπέμεινε τις απιστίες του συζύγου της και την συχνή ναρκωτικών ουσιών που έκανε.

Μετά το χωρισμό τους, η Τίνα ήθελε μόνο ένα πράγμα! Το επίθετο! Το επίθετο με το οποίο έγινε γνωστή. Όταν παράτησε τον σύζυγο της είχε μόνο 36 σεντς και μια κάρτα για καύσιμα. Έδωσε πολύ σκληρή μάχη για να κρατήσει το όνομα με το οποίο είχε γίνει γνωστή και τα κατάφερε όπως είχε πει , δούλεψε πολύ σκληρά για να το κάνει γνωστό και υπέστη φοβερή κακοποίηση.

Αφού κατάφερε να κρατήσει το όνομα της, έκανε την επάνοδο της το 1982 με το πολυπλατινένιο άλμπουμ “Private Dancer” και γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Κέρδισε 4 Γκράμι και πούλησε 20 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tina Turner (@tinaturner)

Στα μέσα της ηλικίας των 40 ετών, η θρυλική τραγουδίστρια έγινε ακόμη πιο γνωστή για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις γεμάτες ενέργεια, την ακόμη πιο άγρια φωνή της και την έντονη εμφάνιση της η οποία είχε ελαφρώς στοιχεία από την punk κουλτούρα.

Εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το 1985 όταν έπαιξε στην ταινία “Mad Max Beyond Thunderdome” με τον Μελ Γκίπσον και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Το 1986 δημοσίευσε τη βιογραφία της “I Tina” η οποία έγινε ταινία και η ιστορία της σόκαρε πολύ κόσμο.

Ο Άικ Τέρνερ πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών το 2007 και οι δυο τους δεν είχαν μιλήσει για περισσότερα από 30 χρόνια.

Επέλεγε πάντα να φορά μίνι φούστες οι οποίες αναδείκνυαν τα πόδια της,έκανε έξαλλα χτενίσματα και της άρεσε να “οργώνει” τη σκηνή χορεύοντας και τραγουδώντας!

Η αγαπημένη Τίνα Τέρνερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και ήταν… “Simply the Best”.

Τσέκαρε και αυτά: