Top Gun Maverick

Το “Top Gun Maverick” είναι μία ταινία θρύλος, που θεωρείται η απόλυτη αεροπορική περιπέτεια με πλάνα που κόβουν την ανάσα από τις συγκλονιστικές αερομαχίες.

Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει μετά από 36 χρόνια στο ρόλο που τον καθιέρωσε και δείχνει να το διασκεδάζει.

Από τη θέση και του παραγωγού αυτή τη φορά, καταφέρνει να κάνει το ‘Top Gun: Maverick’ όχι απλώς να σταθεί στο ύψος του αλλά και να ξεπεράσει το αυθεντικό ‘Top Gun’ του 1986, που έχει αφήσει εποχή στα κινηματογραφικά δρώμενα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Λίγα λόγια για την ταινία

Μετά από 30 και πλέον χρόνια υπηρεσίας στην αεροπορία, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ επιστέφει στο Top Gun. Ο παλιός ανταγωνιστής του Μάβερικ, και αγαπημένος φίλος πια, ο Τομ «Ice» Καζάνσκι τον καλεί πίσω στη βάση για μια μοναδική αποστολή. O Μάβερικ, ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού των ΗΠΑ, θα ηγηθεί ενός μοναδικού εγχειρήματος που απαιτεί την έσχατη θυσία. Όμως, απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον και κυρίως απέναντι στα φαντάσματα του παρελθόντος, θα έρθει αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του.

  • Η συνέχεια του θρυλικού Top Gun του 1986 ανακοινώθηκε το 2010 και ο Τομ Κρουζ και ο Βαλ Κίλμερ -ο δεύτερος σε ένα συγκινητικό cameo-κλήθηκαν να επιστρέψουν στους ρόλους τους.
  • Τελικά μετά από αρκετές δυσκολίες, τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018 και διήρκησαν έως τον Απρίλιο του 2019. Η κυκλοφορία του ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 12 Ιουλίου 2019, αλλά καθυστέρησε εξαιτίας των πολλών σύνθετων σκηνών δράσης, αλλά και της πανδημίας.
  • Έκανε πρεμιέρα στις 25 Μαΐου του 2022 ξεσηκώνοντας κοινό και κριτικούς, και θεωρήθηκε ανώτερη από την πρώτη ταινία.
  • Οι εισπράξεις της ταινίας ξεπέρασαν το 1 δις δολάρια με αποτέλεσμα να είναι η πιο επιτυχημένη ταινία του 2022.
  • Στην 95η απονομή των βραβείων Όσκαρ έλαβε έξι υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου, κερδίζοντας αυτό του Καλύτερου Επεξεργασμένου Ήχου.

Ταυτότητα

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2022

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοσίνσκι

Σενάριο: Έρεν Κρούγκερ, Έρικ Γουόρεν Σίνγκερ, Κρίστοφερ Μαγκουάιρ, (βασισμένο στην ιστορία των Πίτερ Κρεγκ, Τζάστιν Μαρκς, Τζιμ Κας και Τζακ Επς Τζούνιορ)

Ηθοποιοί: Τομ Κρουζ, Τζένιφερ Κόνελι, Μάιλς Τέλερ, Βαλ Κίλμερ, Τζον Χαμ, Έντ Χάρις, Γκλεν Πάουελ

Διάρκεια: 118 λεπτά

Τσέκαρε κι αυτά: