Toyota

H Toyota είναι μια εταιρεία η οποία επικρίθηκε για τις αποφάσεις που πήρε για να μπει στην ηλεκτροκίνηση και θέλει να κάνει πραγματικότητα μια νέα υπόσχεση απέναντι στο κοινό της που τη στηρίζει τόσα χρόνια!

Η εταιρεία αποκάλυψε πώς πολύ σύντομα θα προσφέρει μπαταρίες που θα έχουν αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων και πτώση κόστους 40%.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Oι νέες μπαταρίες που θέλει να προσφέρει η εταιρεία, θα είναι στερεάς μορφής και οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν είναι το μαγγάνιο, το κάδμιο και το νικέλιο! Θα μπορούν να παρέχουν αυτοδυναμία μέχρι και για 1.000χλμ και αναμένεται να βγουν στηνπαραγωγή του 2026.

Σύμφωνα με την Toyota, το κόστος θα είναι μικρότερο στο cross over bZ4X και η απόδοση της φόρτισης θα μειωθεί κατά 10 λεπτά!

Ωστόσο, για να γίνει η εταιρεία ακόμη πιο προσιτή ως προς την λιανική της τιμή, θα λανσάρει μια ακόμη μπαταρία με στοιχεία λιθίου, σιδήρου και φωσφορικού την ίδια χρονιά με μείωση της τιμής κατά 40% από τις σημερινές τιμές των μπαταριών και με την αυτονομία να βρίσκεται κοντά στα 750 χιλιόμετρα.

Ενημερώνοντας την πρόοδο ανάπτυξής της στην τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα διαθέσει μπαταρία το 2027 που μπορεί να προσφέρει αυτονομία κοντά στα 1.500 χιλιόμετρα. Σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει σημαντικό ρόλο η μείωση βάρους και η αεροδυναμική των αυτοκινήτων.
Τσέκαρε και αυτά: