Τσικνοπέμπτη 2023

Τσικνοπέμπτη 2023 : Οι σχάρες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται σιγά- σιγά καθώς η ημέρα όπου θα απολαύσουμε πληθώρα κρεάτων στο τραπέζι μας πλησιάζει και μπορούμε να φτιάξουμε πολλά πράγματα τα οποία θα τα ευχαριστηθούν όλοι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα κρέατα που θα δούμε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης καθώς είναι δημοφιλές και πολλοί το επιλέγουν διότι προσέχουν τη διατροφή τους και είναι εξαιρετικά νόστιμο αν ξέρεις πως να το διαχειριστείς.

1η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές
  • 1 τομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πακέτο χαλούμι

Πάμε στην παρασκευή 

  • Κόβουμε σε κομματάκια το κοτόπουλο έτσι ώστε να περνούν από ένα ξύλινο καλαμάκι
  • Κόβεις τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια για να μπορούν να περνούν και αυτά από το καλαμάκι
  • Ρίχνεις όλα τα κομμάτια μέσα σε ένα μπολ όπου θα ρίξεις ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αρχίζεις να περνάς από τα καλαμάκια όπως εσένα σου αρέσει.
  • Ψήνεις στη σχάρα και είσαι κομπλέ!

2η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • μισό κοτόπουλο
  • 1 πιπεριά
  • μισό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Πάμε στην παρασκευή 

  • Ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και τα ρίχνεις σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά
  • Σηκώνεις την πέτσα και βάζεις από κάτω το μείγμα
  • Παίρνεις το κοτόπουλο και το πετάς πάνω στη σχάρα αφού το έχεις χτυπήσει ελαφριά με ένα μπαλταδάκι ή με ένα σφυρί το οποίο έχεις δέσει μια σακουλίτσα για να μη λερώσεις το κρέας σου
  • Το αφήνεις στη σχάρα να ξεροψηθεί και μετά από λίγη ώρα είναι έτοιμο!

To κοτόπουλο μπορείς να το μαρινάρεις από την προηγούμενη μέρα για να είναι ακόμη πιο τρυφερό και θα δεις τη διαφορά αμέσως στο ψήσιμο σου!

Τσέκαρε και αυτά: