Τσικνοπέμπτη 2023

Η Τσικνοπέμπτη 2023 πλησιάζει και στις 16 Φεβορυαρίου όλοι όσοι αγαπούν το κρέας θα μαζευτούν στο σπίτι ή σε κάποιο μαγαζί για να γιορτάσουν την ημέρα και να απολαύσουν λαχταριστά εδέσματα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Ωστόσο, κάποιοι από εμάς έχουμε επιλέξει να κάνουμε ένα μεγάλο τραπέζι στο σπίτι μας και να καλωσορίσουμε τους φίλους μας ψητά και κρέατα της σχάρας και να πιούμε ένα κρασάκι για να τα πούμε μετά από καιρό! Μας “έφαγαν” οι δουλειές και δεν έχουμε χρόνο!

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το τραπέζι μας την Τσικνοπέμπτη 2023

  1. Σίγουρα κάποια πλατό με τυριά! Είναι ένα τρόφιμο που δε γίνεται να λείπει! Πρώτο και καλύτερο τυρί είναι η φέτα.
  2. Σαλάτες διαφορετικών ειδών! Μην αρκεστείς σε μια απλά σαλάτα με μαρούλι! Δημιούργησε σαλάτες με διάφορα λαχανικά ή ψήσε και κάποια λαχανικά στη σχάρα τα οποία θα συνοδεύσεις με λαδόξυδο.
  3. Αλοιφές! Τζατζίκι, τυροσαλάτα, τυροκαυτερή και σάλτσες με αβοκάντο και κάρι! Είναι ιδανικά για να συνοδεύσεις το κρέας σου και θα δεις τη διαφορά!
  4. Πατάτες οι ιερές! Δε γίνεται από το τραπέζι να λείπουν οι αγαπημένες μας πατάτες, ειδικά οι τηγανητές! Μπορεί να είναι λιπαρές και να σου χαλάνε τη δίαιτα αλλά είναι μια μέρα! Θα περάσει!

Το τραπέζι σου, καλό θα ήταν να μην είναι στρωμένο με κάποιο λευκό τραπεζομάντιλο διότι θα γίνει χάλια με τα λάδια και τα κρέατα που μπορεί να πέσουν πάνω του! Προτίμησε να πάρεις χάρτινα πιάτα και ποτήρια για να μην πλένεις μετά 50 ώρες στον νεροχύτη και φρόντισε να έχεις προμηθευτεί αναψυκτικά και κρασιά που σου αρέσουν αλλά αρέσουν και σε άλλους.

Τα μπαμπού μαχαιροπήρουνα είναι μια καλή λύση για το τσιμπολόγημα και μπορείς να δημιουργήσεις ένα eco friendly τραπέζι και να μην παιδευτελιες μετά στο μάζεμα.

Tσέκαρε και αυτά: