Τζον Λένον

Μια τριετής έρευνα που αφορά στη δολοφονία του Τζον Λένον φέρεται να έχει αποκαλύψει μια σειρά από αντιφάσεις – όπως την υπόνοια πως οι ντετέκτιβ μπορεί να έχουν παρεξηγήσει τον τρόπο που σημειώθηκε ο πυροβολισμός που προκάλεσε τον θάνατο του πασίγνωστου καλλιτέχνη.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ο Βρετανός συγγραφέας και τηλεοπτικός παραγωγός, Ντέιβιν Γουίλαν, έχει εξετάσει ενδελεχώς τον πυροβολισμό που σημειώθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, όταν ο καλλιτέχνης επέστρεφε με τη σύζυγο του, Γιόκο Όνο, στο διαμέρισμα τους στο Dakota Building στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τη Daily Mail.

O Γουίλαν, έχει “ξεθάψει” μια σειρά από ντοκουμέντα που αφορούν στη δολοφονία, συμπεριλαμβανομένου της περίφημης λίστα του δολοφόνου του καλλιτέχνη, Μαρκ Τσάπμαν, που δημοσίευσε η Daily Mail.

Στην έρευνα που έκανε ο Βρετανός συγγραφέας για τον θάνατο του πρώην Σκαθαριού, έχει προκαλέσει μια σειρά από προβληματικά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δολοφονία και τους λόγους που έγινε.

Ο 56χρονος συγγραφέας έχει μιλήσει με “πρόσωπα κλειδιά” που έχουν αναμειχθεί στην πολύκροτη υπόθεση όπως είναι ο χειρουργός που προσπάθησε να σώσει τον Τζον Λένον και τις δυο νοσοκόμες που τον βοήθησαν όπως και άλλους αυτόπτες μάρτυρες. Και οι καταθέσεις τους δε φαίνεται να ανταποκρίνονται σε όλα όσα είχαν γίνει γνωστά.

Η εκδοχή της υπόθεσης των τότε αρχών για τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία του καλλιτέχνη, έγινε δεκτή από τα δικαστήρια και στην οποία αναφερόταν πως ο Μάρκ Τσάπμαν πυροβόλησε τον Λένον πέντε φορές, τέσσερις από τις σφαίρες χτύπησαν το θύμα στην πλάτη. Αλλά μετά την έρευνα του παραγωγού, προκύπτουν αντιφάσεις.

Οι μάρτυρες που έχει ο Γουίλαν αναφέρουν πως ο τρόπος με τον οποίο καταγράφηκε η μέθοδος του πυροβολισμού είναι τελείως λάθος με την τελειωτικό χτύπημα να έχει δοθεί στο στήθος του καλλιτέχνη και όχι στην πλάτη.

Ο χειρουργός που φρόντισε τον καλλιτέχνη και οι νοσοκόμες είναι αμετακίνητοι στην άποψη τους, λέγοντας πως ο Λένον πυροβολήθηκε από μπροστά και οι τέσσερις σφαίρες ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους και τρεις πέρασαν μέσα από το σώμα του και βγήκαν έξω από τον ώμο του.

Άλλα στοιχεία τα οποία έχει ανασύρει ο παραγωγός που αφορούν σε αυτούς που μπορεί να επηρέασαν τον Τσάπμαν, τον κάνουν να ερωτάται αν κάποιοι “φυτεύσαν” την ιδέα στον νεαρό, τότε, άνδρα, για τη δολοφονία μέσω ύπνωσης ή ειδικής ψυχολογικής μεταχείρισης και δε διστάζει να αναφέρει πως θα μπορούσε να είναι ακόμη και η CIA ή ο αμερικανικός στρατός.

Tσέκαρε και αυτά: