Αίρεση

Αίρεση :Την ιστορία μα από τις ιδιαίτερες και πρώτες wellness cults που εμφανίστηκαν στο Χόλυγουντ τη δεκαετία των ’60s, θέλουν να κάνουν σειρά στο Χόυγουντ και αναμένεται να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μάρκ Ράφαλο.

Γνωστή ως “The Source Family” , η ομάδα είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις με την πρακτική που ακολουθούσε ο ηγέτης της ο οποίος πέθανε σε ένα ατύχημα στην Χαβάη το 1975. Περίπου 140 άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με τη Daily Mail ζουσαν σε μια κοινότητα στην Καλιφόρνια, φορούσαν άντες ρόμπες, έκαναν εξάσκηση στο ταντρικό σεξ και ηχγραφούσαν ψυχεδελικά ροκ άλμπουμ.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τα μέλη της αίρεσης φέρεται να είχαν και ένα εστιατόρια με υγιεινά πιάτα στην περιοχή του Λος Άντζελες το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Μάρλον Μπράντο και ο Τζον Λένον.

Οι άνδρες και οι γυναίκες λάτρευαν τον Πατέρα Γιοντ (πραγματικό του όνομα ήταν Τζιμ Μπέικερ) και ήταν ένας άνθρωπος του ποίου ο βίος δεν ήταν και ο καλύτερος. Ήταν ένας άνδρας ο οποίος είχε διαπράξει πολλές ληστείες, ήταν πιλότος σε μαχητικά σκάφη, ήξερε τζούντο και είχε ασχοληθεί με τη φιλοσοφία, την αστρολογία, το μυστικισμό και με μια σειρά από πολλές πνευματικές φιλοσοφίες.

Ο Πατέρας Γιοντ είχε 14 “πνευματικές συζύγους” μέσα στην ομάδα και ενθάρρυνε τα νεαρά κορίτσια να παντρευτούν μεγαλύτερους άνδρες. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με πολλές άλλες αιρέσεις από εκείνη την εποχή, κατάφεραν να κρατήσουν όλα τα μυστικά καλά κρυμμένα και δεν είχαν ακουστεί εξτρεμιστικές καταστάσεις.

Πολλά είναι τα ντοκιμαντέρ και τα βιβλία που έχουν δημιουργηθεί για αυτή την αίρεση και σύμφωνα με τις LA Times, θα δημιουργηθεί και μια μίνι σειρά η οποία θα αποκαλύπτει τη δράση της.

Υπάρχουν πολλοί “μύθοι” γύρω από το όνομα του ηγέτη της αίρεσης και σύμφωνα με έναν από αυτούς, μετακόμισε στο LA, για να κάνει κάστινγκ για τον ρόλο του Ταρζάν αλλά όταν απέτυχε, αποφάσισε να ανοίξει διάφορα μαγαζιά με σκοπό να προάγει την καλή ζωή.

Ο Πατέρας Γιόντ βλέποντας πως το wellness “πουλάει” ξεκίνησε να αποκτά ακολούθους και μαζί με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων μετακόμισαν σε μια μεγάλη έπαυλη και όλοι άλλαξαν τα ονόματα τους!

Ένας από τους λόγους που επισκεπτόταν συχνά η αστυνομία την έπαυλη ήταν διότι οι γείτονες έβλεπαν πολλά ανήλικα κορίτσια να εμφανίζονται εκεί και γίνονταν έξαλλα πάρτι!

Θα έχε ενδιαφέρον η σειρά!

Τσέκαρε και αυτά: