Viral

Το ζήτημα του νοικοκυριού έθιξε ένας μπαμπάς κι έγινε viral, το οποίο είναι από τα πιο γνωστά προβλήματα που αφορά στην ισότητα των φύλων. Ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων αυτό έχει αλλάξει, αφού δεν είναι μόνο οι γυναίκες εκείνες που κάνουν δουλειές στο σπίτι, αλλά είναι ευθύνη κάθε ενήλικα να διατηρεί το σπίτι του καθαρό.

Τεξανός οδηγό της UPS, ο J.R. Minton (@minton__jr), έκανε ένα πολύ ανατρεπτικό βίντεο που έγινε viral στο TikTok, και αυτό γιατί στην αρχή προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά με μία φράση έβαλε σε πολλούς τα “γυαλιά”.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ο ίδιος ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν βοηθάω τη γυναίκα μου να μαγειρέψει. Δεν τη βοηθάω να καθαρίσει, να πλύνει τα ρούχα, να φροντίσει τα παιδιά».

Ωστόσο, ο πατέρας 4 παιδιών συνέχισε λέγοντας:

«Επειδή κάνω αυτό που πρέπει να κάνω ως πατέρας και σύζυγος. Μαγειρεύω. Καθαρίζω. Πλένω τα ρούχα. Φροντίζω τα παιδιά. Δεν μπορώ να βοηθήσω τη γυναίκα μου να κάνει αυτά τα πράγματα γιατί είναι και δικές μου δουλειές».

Ο Minton ανέφερε ότι ο ρόλος του ως γονέας και ως σύζυγος είναι ο ίδιος με εκείνον της συζύγου του, και πώς είναι ευθύνη του να φροντίζει τα παιδιά του και όχι ότι “βοηθάει”.

Με αυτό το βίντεο προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα για τους οπισθοδρομικούς: «Άλλαξε τον τρόπο που μιλάς. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι, μεγάλωσε και γίνε άντρας».

@minton__jr♬ original sound – J.R. Minton

Ο Minton μίλησε για το viral βίντεο στο BoredPanda.com και είπε: «Νομίζω ότι έχει απήχηση σε τόσους πολλούς ανθρώπους, επειδή δεν είναι ένα πολιτιστικό ή πολιτικό ή δημογραφικό ζήτημα. Είναι ένα οικογενειακό θέμα».

Εξήγησε πως ο καθένας μας πρέπει να αποδεχτεί το μερίδιο των ευθυνών και της προσπάθειας σε οποιαδήποτε σχέση, ενώ ο άνθρωπος που είμαστε μαζί είναι συμπαίκτης και όχι υπάλληλος. Το βίντεό του έχει ξεπεράσει τις 6,7 εκατομμύρια προβολές.

Τσέκαρε και αυτά:

Γουακαμόλε: Η συνταγή για την τέλεια σάλτσα 

Τίτος Λαχανάς: Το βιογραφικό, η ηλικία, το Instagram και το Fame Story