Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά που διαθέτει αυτή η χώρα παραμένοντας σταθερή στις παραδόσεις της, μακριά από αυτοκίνητα και οτιδήποτε τροχοφόρο.

Αυτό όμως είτε θα πρέπει να σταματήσει με κάποιον τρόπο ή η αρμόδια δημοτική αρχή να βρεί εναλλακτική λύση! Οι εικόνες με γαϊδούρια ή μουλάρια φορτωμένα με βαλίτσες, σακούλες, σακιά ή ακόμα και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές όπως η πρόσφατη που είδαμε είναι σίγουρα εικόνες ντροπής.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Αν και ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, που κατά γενική ομολογία είναι ένας καλός δήμαρχος με πολλές πιθανότητες να επανεκλεγεί, δηλώνει πως δεν υπήρξε τίποτα παράνομο γιατί το ζώο δεν ήταν γαϊδούρι, αλλά μουλάρι και άρα μπορεί να σηκώνει το 1/5 του βάρους του, κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να τις βλέπει αυτές τις εικόνες.

Ο κ. Κουκουδάκης με ένα μπαράζ εμφανίσεων σε τηλεοπτικά κανάλια, υπερασπίστηκε αυτή την κατάσταση λέγοντας πως αυτή η εικόνα είναι καθόλα νόμιμη! Και έχει δίκιο! Αυτή η πρακτική είναι νόμιμη και με προεδρικά διατάγματα!

Αλλά το γεγονός ότι κάτι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό! Και αυτή η ταλαιπωρία των ζώων δεν είναι ηθική! Πρέπει να σταματήσει εδώ!

Αν οι κάτοικοι του νησιού και ο δήμαρχος στην Ύδρα δεν θέλουν αυτοκίνητα και μηχανάκια στο νησί τους, καλά κάνουν και δεν θέλουν! Αλλά να φροντίσουν όλοι τους εκεί να έχουν ειδικά μηχανήματα ή καρότσια ή οτιδήποτε άλλο θέλουν, προκειμένου να κουβαλούν τα πράγματα ή τις βαλίτσες ή ψυγεία.

Ας εκσυγχρονιστεί λοιπόν η Ύδρα σε αυτό το κομμάτι, γιατί κατά τα άλλα φαίνεται για να είναι ένα νησί που το προτιμούν κυρίως οι πλούσιοι, μάλλον είναι εκσυγχρονισμένοι όπου τους βολεύει τουλάχιστον.

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε κι αυτό: