Ύπνος

Ο ύπνος είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κάνουμε στην καθημερινότητα μας και πολλοί είναι οι ειδικοί που αναφέρουν πως είναι “φάρμακο” σε περίπτωση που είμαστε άρρωστοι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Οι μικρές διαφορές στις συνήθειες του ύπνου μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στην υγεία μας σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι άνθρωποι που πάσχουν από social jetlag εξαιτίας περίεργων ωραρίων στη δουλειά ή επειδή κοιμούνται ακατάστατες ώρες, μπορεί να αντιμετωπίσουν θέματα υγείας.

Η έρευνα την οποία πραγματοποίησε το Kings College σε 1.000 ενήλικες έδειξε πως ακόμη και μια 90λεπτη διαφορά στο καθημερινό πρόγραμμα που έχουμε ορίσει στον ύπνο μας, μπορεί να επηρεάσει τα βακτήρια που βρίσκονται στο στομάχι και να το αποδυναμώσουν.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε διαφόρων ειδών βακτήρια στο στομάχι μας έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα το πεπτικό μας σύστημα. Και αυτό γίνεται όταν ο ύπνος μας δεν διαταράσσεται.

Πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας διαφορετικές ώρες μέσα στην εβδομάδα μας, σε σχέση με το Σαββατοκύριακο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αναστατώνουμε το σώμα μας και να μην το αφήνουμε να λειτουργήσει σωστά.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να του δίνουμε την απαραίτητη σημασία!

Τσέκαρε και αυτά: