Youth Council

Το SNFCC Youth Council είναι μία νεοσύστατη δημιουργική ομάδα 20 νέων, από 18 έως 25 ετών, που είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια ενός ανεξάρτητου προγράμματος εκδηλώσεων το οποίο εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στόχος της δημιουργίας του είναι η έμπρακτη υποστήριξη της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την παραγωγή εκδηλώσεων που τα αφορούν άμεσα και τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς της γενιάς τους.

Το SNFCC Youth Council δημιουργήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης του ΚΠΙΣΝ. Ελήφθησαν περισσότερες από 200 αιτήσεις και, μέσα από διαδικασία συνεντεύξεων, προέκυψε η τελική ομάδα, η οποία αποτελείται από 13 κορίτσια και 7 αγόρια.

Μέσα από την σύνθεση της ομάδας του SNFCC Youth Council, αποτυπώνεται ένας από τους σημαντικότερους άξονες της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, η συμπερίληψη, με τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό υπόβαθρο και με ένα πολυσυλλεκτικό πεδίο ενδιαφερόντων.

To SNFCC Youth Council δημιουργήθηκε και οργανώνει τις δράσεις του χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ακολουθεί το Μανιφέστο, το οποίο συντάχθηκε συλλογικά από τα μέλη της ομάδας: «Το SNFCC Youth Council είναι μια πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ, με στόχο να δώσει φωνή και χώρο σε νέα άτομα για να δημιουργήσουν τη δική τους ανοιχτή κοινότητα στον αστικό ιστό της Αθήνας. Διατηρώντας τη ρευστότητα της ταυτότητας και της έκφρασής μας – επιδιώκουμε να μετατρέψουμε τους ιδεοκαταιγισμούς σε δράσεις πολιτισμού, με κύριους άξονες τη συμπερίληψη, την προσβασιμότητα και τη συμμετοχικότητα.

Youth Council

Στόχος μας είναι όχι μόνο να αποτελέσουμε κομμάτι των όσων συμβαίνουν στην πόλη, αλλά να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωσή τους, κινητοποιώντας συζητήσεις και θέτοντας ερωτήματα γύρω από τις υπάρχουσες κοινωνικές νόρμες.»

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 20.00, το SNFCC Youth Council συστήνεται στο κοινό με το GENesis Party, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή νέων δημιουργών της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το kick-off party θα ανοίξει με ένα DJ set η Matina Sous Peau, ενώ θα ακολουθήσουν οι groovy Cosmonuts. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τους The Steams και τον psychedelic/rock ήχο τους. Παράλληλα, θα υπάρχει χρόνος για γνωριμία και συζήτηση με τα μέλη της ομάδας.

Τσέκαρε κι αυτό: