Αντιγήρανση

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την αντιγήρανση, ισχυρίζονται πως αν τρώμε τις κατάλληλες τροφές, τότε η επιδερμίδα θα λάμπει και θα δείχνει πιο νέα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Το δέρμα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού, προστατεύεται, αναπλάθεται και είναι λαμπερό, με πολύ φυσικό τρόπο, δηλαδή αν βάλεις στο μενού σου μερικές τροφές. Ειδικά σε νεαρή ηλικία, θα μπορέσεις να έχεις ένα καθαρό δέρμα και να προλάβεις ρυτίδες.

Αντιγήρανση – Ποιες τροφές βοηθούν

Ακτινίδιο: Έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από το πορτοκάλι, η οποία είναι βασική στο παράγεται κολλαγόνο η επιδερμίδα.

Κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά: Για παράδειγμα το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ και το καρότο έχουν πολλή βιταμίνη Α, που ανανεώνει τα κύτταρα κι έτσι επουλώνει ακόμη και σημάδια ακμής.

Ντομάτα: Βασική πηγή λυκοπενίου, του αντιοξειδωτικού που βοηθά την επιδερμίδα να μην καίγεται από τον ήλιο.

Καρύδια και αμύγδαλα: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σε Ω3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε που βοηθούν την επιδερμίδα να είναι πιο λεία, ενυδατωμένη, λαμπερή και σφιργηλή.

Πράσινο τσάι: Λόγω των πολυφαινολών, προστατεύει από ελεύθερες ρίζες.

Συμπλήρωμα διατροφής: Με το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής μπορείς να μειώσεις το οξειδωτικό στρες στην επιδερμίδα σου. Για γρήγορη ανάπλαση του δέρματος, τα συστατικά που είναι ιδανικά είναι: βιταμίνες C, E, καροτενοειδή, συνένζυμο Q10, σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και εκχύλισμα πολυφαινολών.

Ωστόσο πρέπει σίγουρα να ρωτήσεις τον γιατρό σου και να σε συμβουλεψει για το τι μπορείς να πάρεις.

Τσέκαρε και αυτά:

Αριστέα Αλεξανδράκη: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή και το Fame Story

Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη σε απλά βήματα