Barbie Botox

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει τάση το “Barbie Botox”, με το οποίο ακόμη και κορίτσια 20 ετών σπεύδουν στους γιατρούς, με σκοπό να θυμίζουν έστω και λίγο στην πρωταγωνίστρια της ταινίας, Margot Robbie, ωστόσο αυτό που δε γνωρίσουν πολλοί είναι ότι μπορεί να φέρει σε κίνδυνο την υγεία τους, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Barbie Botox – Τι είναι αυτή η θεραπεία

Γενικά, βασίζεται στην έγχυση της αλλαντοτοξίνης ή άλλων ανάλογων φαρμάκων στον τραπεζοειδή μυ, ο οποίος είναι στο άνω τμήμα της ράχης.

Ο συγκεκριμένος μυς καταλαμβάνει “χώρο” από τον αυχένα και τους ώμους προς τους θωρακικούς σπονδύλους στο κέντρο της πλάτης.

Αν η συγκεκριμένη θεραπεία γίνεται για ιατρικούς σκοπούς τότε βοηθά στην ημικρανία και στους πόνους στους ώμους.

Παρ’ όλα αυτά από το καλοκαίρι, μετά την προβολή της ταινίας “Barbie” η ζήτηση του Barbie Botox έφτασε “ταβάνι” στις ΗΠΑ, για αισθητικούς λόγους και όχι ιατρικούς.

Σύμφωνα με το Reuters υποτίθεται ότι με τις εγχύσεις λεπταίνει ο λαιμός.

O πρόεδρος του αμερικανικού Ιδρύματος Πλαστικής Χειρουργικής (PSF), Dr. Scot Glasberg, ανέφερε ότι:

“Τα κορίτσια που ζητούν τη θεραπεία δεν θέλουν να διορθώσουν τις ρυτίδες ή τη χαλάρωση στο δέρμα τους. Θέλουν να μειώσουν την περίμετρο του λαιμού τους, για να γίνει πιο λεπτός και με καλύτερο περίγραμμα”.

Όμως, το μπότοξ για αισθητικούς λόγους έχει εγκριθεί μόνο για πρόσωπα, οπότε οι εγχύσεις στον τραπεζοειδή μυ γίνονται εκτός ιατρικών ενδείξεων.

Η επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, Dr. Melissa Levoska, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Δεν έχουν θεσπιστεί κανόνες για την ιατρική ειδικότητα που μπορεί να διευθύνει ένα ιατρικό σπα. Έτσι οποιοσδήποτε γιατρός μπορεί να ανοίξει ένα τέτοιο κέντρο. Και πλέον βλέπουμε ολοένα περισσότερους βοηθούς ιατρών και απλούς νοσηλευτές να κάνουν εγχύσεις μπότοξ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαντοτοξίνη είναι ασφαλής σε γενικότερα πλαίσια, όμως αν δεν εγχυθεί σωστά, μπορεί να επηρεάσει τους παρακείμενους μυς, προκαλώντας τους αδυναμία για πολλούς μήνες.

Η δερματολόγος στην Cleveland Clinic, στο Οχάιο, Dr. Shilpi Kheterpal, ανέφερε ότι:

“Εάν τα νεαρά κορίτσια κάνουν συχνά εγχύσεις και σε μεγάλες δόσεις, το μπότοξ μπορεί με την πάροδο του χρόνου να χάσει την δύναμή του. Αυτό ισχύει και για τα άλλα ανάλογα προϊόντα που κυκλοφορούν, διότι όλα περιέχουν παρόμοια μόρια”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ότι σε περίπτωση που χρειαστούν τις εγχύσεις για ιατρικούς λόγους, δεν θα μπορούν να τις κάνουν.

Το botox για αισθητικούς λόγους παραδοσιακά γινόταν σε άτομα πάνω από 40 ετών, όμως η ηλικία έχει μειωθεί στο μισό.

Τσέκαρε και αυτά:

Τρανσφοβία: Μοντέλο καταγγέλλει ότι την έδιωξαν από casting

Πρίγκιπας Χάρι: Μυστική και ρομαντική εξόρμηση με τη Μέγκαν