Η Νύχτα και η πόλη

Μία από τις ταινίες που πρέπει σίγουρα να δεις είναι “Η Νύχτα και η πόλη”, ένα νέο-νουάρ δράμα του 1992, η οποία είναι παραγωγής των ΗΠΑ.

Την σκηνοθεσία της ταινίας είχε αναλάβει ο Ίρβιν Γουίνκλερ, και πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν πολύ μεγάλα ονόματα τόσο για την τότε όσο και για την τωρινή εποχή όπως Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέσικα Λάνγκ, Τζακ Γουόρντεν, Άλαν Κινγκ, Ρίτσαρντ Πράις και Κλιφ Γκόρμαν.

Η πλοκή της ταινίας “Η Νύχτα και η πόλη” αφορά έναν πολυλογά δικηγόρο από τη Νέα Υόρκη, τον Χάρι Φάμπιαν, ο οποίος έχει ως στέκι το μπαρ Boxers που ανήκει στον Φιλ και την σύζυγό του Έλεν. Την ίδια στιγμή Χάρι και Έλεν διατηρούν σχέση, ενώ η γυναίκα κάνει όνειρα να ανοίξει το δικό της μαγαζί και να διώξει από την ζωή της τον Φιλ.

Παρ’ όλα αυτά, ενώ έχει χάσει μία υπόθεση από έναν γκάνγκστερ, ο Φαμπιάν αποφασίζει να γίνει διοργανωτής αγώνων μποξ. Για την προστασί από τον γκάνγκστερ βάζει τον μεγαλύτερο αδερφό του αφεντικού ως συνεργάτη, κλείνει αίθουσα, παραγγέλνει αφίσες.

Δεν περνάνε λίγες ημέρες, που εκείνος έχει αρχίσει να χρωστάει ωστόσο περιμένει την μεγάλη βραδιά για να πάρει μετρητά.

H Νύχτα και η Πόλη είναι ριμέικ του ομώνυμου φιλμ νουάρ του 1950 που είχε σκηνοθετήσει ο Ζυλ Ντασέν, προσαρμογή του μυθιστορήματος του Τζέραλντ Κερς του 1938.

Τσέκαρε και αυτά:

Τρανσφοβία: Μοντέλο καταγγέλλει ότι την έδιωξαν από casting

Πρίγκιπας Χάρι: Μυστική και ρομαντική εξόρμηση με τη Μέγκαν