Bed rotting

Μια από τις τάσεις που σαρώνουν στο TikTok είναι το bed rotting και πολλοί χρήστες επιλέγουν να αράξουν στο κρεβάτι τους και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες.

Είναι μια δημοφιλής τάση ανάμεσα στα πλάσματα της GEN Z γενιάς και μένουν στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα. Δεν κοιμούνται και επιλέγουν να κάνουν πράγματα όπως είναι να δουν τηλεόραση, να γράψουν στον υπολογιστή, να κάνουν διάφορες διαδικτυακές εργασίες και άλλα πολλά.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Όταν το bed rotting γίνεται σε μικρές δόσεις μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη καθώς μειώνεται το άγχος και το στρες, ηρεμεί το σώμα και μας βοηθά να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας.

Ωστόσο, αν η συγκεκριμένη πρακτική γίνεται για παραπάνω από μια μέρα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο καθώς μπορεί να φανερώνει αρχικά σημάδια κατάθλιψης. Επίσης, δεν κινούμαστε με αποτέλεσμα το σώμα μας να είναι σε μια θέση για πολλή ώρα και αυτό δεν το θέλουμε γιατί είναι καλό να κινούμαστε.

Αν μπορείς να αράξεις για 2-3 ώρες στο κρεβάτι και έπειτα να κουνηθείς είναι πολύ καλό! Όμως, αν αρχίσεις να θέλεις να κάνεις μόνο αυτό θα πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι!

 

Τσέκαρε και αυτά: