Captain Phillips

Το Captain Phillips είναι μια αμερικανική βιογραφική ταινία δράσης-θρίλερ του 2013 σε σκηνοθεσία του Paul Greengrass. Βασισμένη στην αεροπειρατεία της Maersk Alabama το 2009, η ταινία αφηγείται την ιστορία του ομώνυμου καπετάνιου Ρίτσαρντ Φίλιπς, ενός Αμερικανού εμπορικού ναυτικού που πιάστηκε όμηρος από Σομαλούς πειρατές. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς στο ρόλο του Φίλιπς, μαζί με τον Μπάρκαντ Άμπντι στο ρόλο του αρχηγού των πειρατών Αμπντουβάλι Μούσα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Το σενάριο του Billy Ray βασίζεται στο βιβλίο του Phillips “A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea” του 2010, το οποίο ο Phillips έγραψε μαζί με τον Stephan Talty. Οι Scott Rudin, Dana Brunetti και Michael De Luca υπηρέτησαν ως παραγωγοί του έργου. Η ταινία Captain Phillips έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το 2013 και βγήκε στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου 2013.

Το 2009, ο Ρίτσαρντ Φίλιπς αναλαμβάνει τη διοίκηση του MV Maersk Alabama, ενός άοπλου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι της Σαλαλάχ στο Ομάν, με εντολή να πλεύσει μέσω της διώρυγας Γκουαρνταφούι προς τη Μομπάσα της Κένυας. Εν τω μεταξύ, οι πειρατές, μεταξύ των οποίων και ένας αδύνατος νεαρός με το όνομα Μούσα, διατάσσονται να επιστρέψουν στη θάλασσα. Ο Μούσα επιλέγει πλήρωμα για το σκάφος του, μεταξύ των οποίων ο Μπιλάλ, ένας πρόθυμος έφηβος, και ο Ελμί, ο οποίος προσφέρεται να οδηγήσει, και ο επιθετικός Νατζί. Επιφυλακτικοί για την πειρατική δραστηριότητα στις ακτές του Κέρατος της Αφρικής, ο Φίλιπς και ο πρώτος αξιωματικός Σέιν Μέρφι διατάσσουν αυστηρές προφυλάξεις στο σκάφος και πραγματοποιούν μια πρακτική άσκηση.

Τσέκαρε και αυτό:

Μέγκαν Μαρκλ: Ότι “χρησιμοποιεί” τον πρίγκιπα Χάρι αναφέρουν

Σκύλος κατεβαίνει τις σκάλες σαν λαγουδάκι