Χαμομήλι

Ένα από τα “θαύματα” της φύσης θα μπορούσε να θεωρηθεί το χαμομήλι, αφού πέρα από ένα απλό ρόφημα, έχει τρομερές ιδιότητες που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

Χαμομήλι – Τα οφέλη στην υγεία

Φυσικό αγχολυτικό

Το χαμομήλι έχει την ιδιότητα να μπορεί να ηρεμεί, και να χαλαρώνει τα νεύρα, τόσο σωματικά όπως οι ζαλάδες και οι ημικρανίες, όσο και σε καταστάσεις προβληματισμών και στρες.

Βοηθάει στην αϋπνία

Σε όλους έχει τύχει έπειτα από μία μέρα γεμάτη στρες να έχουμε δυσκολία στον ύπνο. Αν πιεις λίγο χαμομήλι 30 με 45 λεπτά πριν ξαπλώσεις, θα χαλαρώσουν τα νεύρα και η ποιότητα ύπνου θα φτάσει στα “ύψη”.

Βοηθάει το ανοσοποιητικό

Η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ευνοείται από τις ιδιότητες που έχει το χαμομήλι, με αποτέλεσμα να μην “κολλάμε” τόσο συχνά και εύκολα ιώσεις και αρρώστιες.

Βοηθάει το πεπτικό σύστημα

Ένα ρόφημα χαμομηλιού μπορεί να κάνει καλύτερη την κατάσταση στο φούσκωμα, μειώνει τα συμπτώματα  του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, και τα επεισόδια κολικών. Μαζί με δυόσμο έχει ακόμα περισσότερες ευνοϊκές ιδιότητες.

Αντιφλεγμονώδη δράση

Το χαμομήλι λόγω των συστατικών  χαμαζουλίνη και α-δισαβολόλη, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθάει σε γαστρεντερικές μολύνσεις, φλεγμονές σε μάτια και δέρμα, στο έντερο, στην ουλίτιδα και σε άλλα.

Παράλληλα, είναι ωφέλιμο και σε δερματικά  προβλήματα ακμή, μέχρι ερεθισμούς του δέρματος και μολύνσεις από μύκητες, κάνοντας κομπρέσες με αφέψημα χαμομηλιού.

Τσέκαρε και αυτά:

Σχέσεις: Πώς να καταλάβεις ότι είσαι σε τοξική σχέση

Taylor Swift: Οι σχέσεις που σημάδεψαν την τραγουδίστρια