Χταπόδια

Ένα από τα πιο έξυπνα ζώα του βυθού είναι τα χταπόδια και πολλοί είναι οι ερευνητές οι οποίες κάνουν έρευνες γύρω από τη ζωή που έχουν και τη συμπεριφορά τους!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Έχουν γίνει πολλές έρευνες που αφορούν στα ζώα και μια νέα μελέτη έρχεται να μας δείξει πως τα συγκεκριμένα πλάσματα έχουν μια ομοιότητα με τους ανθρώπους η οποία είναι εκπληκτική!

Η ομάδα ερευνητών του Okinawa Institute of Science and Technology ανακάλυψε κάνοντας διάφορα τεστ πως τα χταπόδια ονειρεύονται όταν κοιμούνται! Μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα τους και τις χρωματικές αλλαγές που σημειώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου τους και φαίνεται να έχουν ενεργή φαντασία. Βέβαια, δεν μπορεί να κατοχυρωθεί ακόμη ότι τα συγκεκριμένα ζώα μπαίνουν στον REM κύκλο αλλά τα δεδομένα δείχνουν πως βλέπουν πιθανότατα εικόνες.

Το δέρμα των χταποδιών άλλαζε σχέδια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους ενώ η αναπνοή τους αυξανόταν όταν έβλεπαν όνειρα. Επίσης, οι εγκέφαλοι τους ανέπτυξαν διάφορα είδη δραστηριότητας όπως έδειξαν τα εγκεφαλογραφήματα.

Θεωρούνται πανέξυπνα ζώα και οι εγκέφαλοι τους έχουν ομοιότητες με τους δικούς μας! Για αυτό το λόγο πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην καταναλώσουν αυτά τα πλάσματα!

Τσέκαρε και αυτά: