Δηλητηριώδη φυτά

Oι Βρετανοί έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα από τα πιο δηλητηριώδη φυτά στον κόσμο καθώς παρουσιάζεται σε έναν από τους μεγαλύτερους κήπους του Hνωμένου Βασιλείου.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Το φυτό “Gympie Gympie” θεωρείται το πιο επικίνδυνο φυτό στον κόσμο καθώς αν το ακουμπήσει κανείς με γυμνά χέρια, νιώθει σαν να του έχουν ρίξει οξύ στο δέρμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dan (@dans_bookscape)

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το φυτό βρίσκεται στο “Poison Garden” του κάστρου Alnwick στο Northumberland, όπου έχουν γυριστεί και δυο ταινίες του Harry Potter.

Στον κήπο υπάρχουν περίπου 100 τοξικά φυτά και κάποια από αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν ναρκωτικές ουσίες οι οποίες θα ήταν άκρως επικίνδυνες για τον άνθρωπο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gail Bianchi (@gailyyb)

O John Knox ο οποίος είναι ξεναγός στους “δηλητηριώδης κήπους” αναφέρει πως το Gympie Gympie είαι καλυμένο με τριχίδια τα οποία δεν πρέπει να ακουμπήσει κανείς διότι μπορεί να πάθει τρομερό αλλεργικό σοκ και να πεθάνει.

Είναι γεμάτα τοξίνες τα συγκεκριμένα τριχίδια και μπορούν να μείνουν στο δέρμα περισσότερο από ένα χρόνο, αν κάποιος τα ακουμπήσει.

Στους κήπους θα συναντήσει κανείς πολλά δηλητηριώδη φυτά και σίγουρα θέλει μεγάλη προσοχή αν κάποιος τους επισκεφτεί!

Τσέκαρε και αυτά: