Σπαρτιάτες

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είχαν και μία δυσάρεστη έκπληξη και αυτή έχει όνομα… Σπαρτιάτες που μπαίνουν στη Βουλή και μάλιστα με ενισχυμένο ποσοστό.

Πρόκειται για ένα κόμμα με ακροδεξιά και εθνικιστική ρητορική, το οποίο μάλιστα υποστήριζε ο φυλακισμένος και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

Και ενώ τα στοιχεία αυτά δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά για την πορεία που θα χαράξει αυτό το κόμμα, Σπαρτιάτες στη Βουλή, ήρθε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των exit poll και το τελειωτικό χτύπημα!

Και αυτό το χτύπημα το έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες, ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος δηλώνει δημοσιογράφος και πολιτικός.

Στις πρώτες δηλώσεις του από ένα δικηγορικό γραφείο στο Παλαιό Φάληρο, γιατί επίσημα γραφεία το κόμμα δεν διαθέτει, ο Βασίλης Στίγκας ευχαρίστησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που εμπιστεύτηκαν το κόμμα Σπαρτιάτες.

Μεταξύ άλλων όμως ο Βασίλης Στίγκας έδειξε τις προθέσεις του, ευχαριστώντας για τη στήριξή του τον Ηλία Κασιδιάρη. Ένας πρόεδρος κόμματος λοιπόν που μπαίνει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ευχαριστεί όχι μόνο έναν φυλακισμένο, αλλά έναν καταδικασμένο για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση!

Γιατί σε μία χώρα με κοντή μνήμη ο Ηλίας Κασιδιάρης για αυτό βρίσκεται στη Βουλή! Γιατί καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή!

Ένας πρόεδρος κόμματος λοιπόν που οι Έλληνες τον έστειλαν στη Βουλή, αυτός ευχαρίστησε έναν κατάδικο! Και κάπου εκεί ξεκινάει ένα νέο θρίλερ για το τι μας περιμένει στην πολιτική ζωή του τόπου!

Μετά από αυτή την εξέλιξη λοιπόν η μόνη μου ευχή είναι: Περαστικά μας!

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε κι αυτό: