Έλληνες πολιτικοί

Έλληνες πολιτικοί έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ένα διαφορετικό προφίλ τα τελευταία χρόνια και επιλέγουν να στήσουν ολόκληρες καμπάνιες μέσω των social media καθώς ξέρουν πως είναι ο τρόπος για να προσεγγίσουν πιο εύκολα τη νεολαία η οποία θα κληθεί μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες να ψηφίσουν στις 21 Μαΐου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει ένα πιο… αμερικάνικο, πολιτικό στιλ και ήταν από τους πρώτος (των τελευταίων ετών) που βρέθηκε σε lifestyle εκπομπές όπου και μίλησε για τη ζωή του και την οικογένεια του! Έπειτα ακολούθησαν και άλλα πρόσωπα όπως είναι ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κώστας Μπακογιάννης και προς έκπληξη όλων, ο Βασίλης Κουτσούμπας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Οι πολιτικοί στην Αμερική έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια να βγαίνουν σε εκπομπές οι οποίες ασχολούνται περισσότερο με το lifestyle κομμάτι και αναφέρονται σε άγνωστες πτυχές της ζωής τους, γιατί με αυτό το επικοινωνιακό κόλπο, κάνουν τους πολίτες να νιώθουν μεγαλύτερη οικειότητα!

@atsipras Στον δρόμο για το λιμάνι της Ρόδου. Με τελικό προορισμό την Τήλο. #Τσίπρας #fyp #tiktokgreece #Ρόδος #Τήλος ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Έχουμε δει συνεντεύξεις πολιτικών στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, στη Ναταλία Γερμανού, στην Ελεωνόρα Μελέτη και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες! Μάλλον, η εποχή των σκληρών debates έχει ξεπεραστεί και προσπαθούν όλοι να δείξουν ια πιο ανάλαφρη πλευρά και ίσως πιο ενδιαφέρουσα διότι ο κόσμος θέλει να ξέρει τι συμβαίνει πίσω από την κλειδαρότρυπα!

@kyriakosmitsotakis_ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Oι Έλληνες πολιτικοί επιλέγουν κατα καιρούς να κάνουν τρυφερές αναρτήσεις στο Instagram με τις συζύγους τους, να θίξουν σοβαρά ζητήματα, και να παρουσιάσουν διάφορα projects και ιδέες που έχουν. Με λίγα λόγια, στήνουν ολόκληρες προεκλογικές καμπάνιες οι οποίες δε βασίζονται μόνο σε πολιτικές ιδεολογίες και τρόπους για να γίνει καλύτερη η χώρα! Θέλουν τον κόσμο να ταυτιστεί μαζί τους!

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην αναφερθεί στα social media καθώς αυτά είναι που “κινούν τα νήματα” και μπορούν μέχρι και κυβερνήσεις να κατεβάσουν! Ολόκληρα επικοινωνιακά team στήνονται με σκοπό να βρουν έξυπνους τρόπους για να δημιουργήσουν λογαριασμούς πολιτικών προσώπων έτσι ώστε να δει ο κόσμος πως είναι ένα με αυτούς.

Το TikTok στη “μάχη της κάλπης”

Το TikTok θα μπορούσε να γίνει ένα μικρό “εκλογικό κέντρο” καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o Nίκος Ανδρουλάκης, o Αλέξης Τσίπρα, μέλη πολλών κομμάτων τα οποία είναι υποψήφια στις εκλογές 2023, έχουν επιλέξει να κάνουν αναρτήσεις για να δείξουν στον κόσμο πως η mainstream κατάσταση που επικρατεί, μπορεί να γίνει και αυτή με τη σειρά της, κομμάτι της πολιτικής!

@nikos.androulakis Συνάντηση με τον Ενές Καντέρ #fyp #fypシ #nba #greece ♬ πρωτότυπος ήχος – Nikos Androulakis

Tα social media έχουν αρχίσει να επιστρατεύονται σε πολύ σοβαρό βαθμό για να μπορέσουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα να αποδείξουν πως μπορούν να έχουν έντονη δραστηριότητα και παράλληλα να δείξουν στους νέους πως η πολιτική έχει θέση παντού!

Δυστυχώς, για τους περισσότερους, δεν υπάρχουν κάλπες για να ψηφίσει ο κόσμος στο Instagram γιατί αλλιώς θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι πραγματικά θέλει ο κόσμος να δει από τους Έλληνες πολιτικούς!

O πιο δεινός TikToker είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα είχε ενδαφέρον να δούμε και άλλους να δημιουργούν περιεχόμενο το οποίο είναι πιο ανάλαφρο! Έτσι, για την παρέα!

Τσέκαρε και αυτά: